hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Térítési díj, egyéb díjfizetési kötelezettségek, kedvezmények mértéke, igénybevételük szabályai

A kollégiumi térítési díj a 2023/24-es tanévben 1731 Ft/nap. A diétás étkezést igénybe vevő diákok esetén az étkezés díja 2066 Ft/nap. A díj kifizethető készpénzben az intézmény pénztárában, átutalással, vagy a számlavezető banknak adott inkasszós megbízással. A díjfizetés minden hónap 2. hétfőjén. Amennyiben a diák valamilyen okból hiányzik, a következő hónapban kerül kompenzálásra a díjban a mulasztott napok száma. Hiányzás esetén 9 óráig kell jelezni a pénztár felé, a másnapi étkezés csak ebben az esetben mondható le. 

50 %-os kedvezményre jogosult az a diák:

  • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (igazolást a jegyző adja ki)
  • 3 vagy több gyermekes család esetében (MÁK igazolás, vagy a családi pótlékról utolsó havi bankkivonat, illetve postai utalvány fénymásolata)
  • tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, feltéve, hogy nem részesül más jogcímen ingyenes étkezésben (szakorvosi igazolás, illetve MÁK igazolás az emelt összegű családi pótlékról)      

Szeptember 1-től csak az érvényes igazolással rendelkező gyermekeknek tudjuk a kedvezményes étkezést biztosítani! A szeptember 1. után beérkező igazolásokat az igazolás általunk történő átvételét követő naptól tudjuk figyelembe venni.

A kedvezményes étkezéshez szükséges nyilatkozat letölthető a honlapról vagy a pénztárban kérhető. A kitöltött dokumentum személyesen leadható a pénztárban, postán vagy a penztar@mnamk.hu e-mail címre megküldhető.

Diétás étkezés

Diétás étkezésben az a tanuló részesül, akinek ételallergiáját szakorvos (gasztroenterológus) igazolta. A diétás étkezésben részesülő gyermek szülője részére minden hónapban, az e-menza programban megadott e-mail címre kiküldjük az étlapot.

Egyéb díjfizetési kötelezettség nincs.