hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

TVF 2022 Öregdiák-találkozó a kollégiumban

TVF 2022

Öregdiák-találkozó az MNÁMK Kollégiumban

Öregdiák-találkozót szervez egykori lakóinak az MNÁMK Kollégium. Az időpont: 2022. szeptember 17. A részletekről Kerek Mártont, a kollégium igazgatóját kérdeztem.

 • Igazgató úr! Öregdiák-találkozó rendben, de minek a rövidítése a TVF?
 • Aki volt nálunk kollégista, biztosan őriz emlékeket a három betű által alkotott mozaikszóról. Egy időben gyakran reggeliztek és vacsoráztak a diákok teát, vajat és felvágottat. Ezek kezdőbetűjéből származik a tévéef, aminek most új értelmet adtunk: Találkozó Volt Frankelkoleszosoknak.
 • Honnan jött a találkozó ötlete?
 • 2016-ban ünnepeltük az egykori Frankel Leó Németnyelvű Gimnázium és jogutódja, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja 60. születésnapját. Akkor az egész intézmény átalakult egy hatalmas érettségi találkozóvá. Nagy örömünkre ismét találkoztunk korábbi tanítványainkkal, és miután mindenki kiválóan érezte magát, elhatároztuk, hogy megpróbálkozunk valami hasonlóval a kollégium kapcsán.
 • Mikor lesz a rendezvény? Milyen programokat kínálnak?
 • 2020-ban egyszer már kijelöltünk egy időpontot, akkor április 17-én került volna sor rá, de sajnos a Covid közbeszólt. Reméljük, 2022. szeptember 17-én semmi sem fog megakadályozni bennünket abban, hogy megrendezzük a találkozót. Ez egy szombati nap. 11 és 13 óra között várjuk a vendégeinket. 14 órakor ünnepélyes megnyitó, majd városnézés kisvonattal, intézménybejárás, és közös vacsora szerepel a programban. Zárásként zenés est a Kollégiumi Zenekar és egy DJ. közreműködésével. Délutántól nyitva lesz az iskolai büfé, kibővített kínálattal. Másnap közös reggeli, stílusosan tévéef, ami után érzékeny búcsút veszünk mindenkitől.
 • Van esetleg limit? Milyen évfolyamokig nyúlnak vissza a szervezésben?
 • A limit maximum azt jelentheti, hogy a 200 fős kollégium megtelik, és nem tudunk szállást biztosítani a jelentkezőknek. Két évvel ezelőtt március közepén közel 100 főnél tartottunk. Ha ennyien eljönnek most is, én már nagyon boldog leszek! Terveink szerint bármilyen évfolyamban végzett valaki a Frankelban vagy az MNÁMK-ban, szeretettel látjuk. Egyetlen feltételünk a kollégista múlt.
 • Mikor, hol és hogyan kell jelentkezni?
 • Az intézmény honlapján ? www.mnamk.hu ? megtalálható minden információ. Sok egykori diákunkkal tartjuk a kapcsolatot a közösségi oldalakon, ez most nagy segítség a szervezésben. Elküldtünk egy írásos tájékoztatót, benne a jelentkezési lappal. Ugyanez természetesen fent van a honlapunkon is. Arra kérjük volt kollégistáinkat, hogy legkésőbb augusztus 19-én, pénteken 12 óráig jelezzék részvételi szándékukat!
 • Csak internetes regisztráció lehetséges?
 • Annak semmi akadálya, hogy szájhagyomány útján, vagy bármilyen más módon terjedjen a találkozó híre. Minden lehetséges fórumot meg fogunk ragadni, hogy a lehető legtöbb volt kollégistához eljussunk! A jelentkezés azonban csak az internetes űrlap kitöltésével lehetséges. Így minden nyomon követkető és egyértelmű. Szeretettel várunk minden volt Frankel/MNÁMK kollégistát szeptember 17-én!
 • Köszönjük szépen az információkat!

Fiedler Antal

Részletes tájékoztató

Kedves Egykori Kollégistánk!

Örömmel értesítelek arról, hogy találkozót szervezünk a Frankel/MNÁMK egykori kollégistái és nevelőtanárai számára.

Időpont: 2022. szeptember 17.

Helyszín: természetesen az MNÁMK Kollégium.

Várunk szeretettel!

Üdvözlettel: Fiedler Antal szervező, a kollégium egyik nevelőtanára

TVF 2022

Találkozó Volt Frankel/MNÁMK Kollégistáknak 2022

MNÁMK Baja, 2022. szeptember 17.

Kedves volt Frankel/MNÁMK Kollégisták!

Talán emlékeztek még a három bűvös szó ? tea-vaj-felvágott ? kezdőbetűi által alkotott mozaikszóra, a tévéef-re. Biztosan találkoztatok ezzel az összeállítással a menzán reggel vagy este. Nos, arra gondoltunk, mi lenne, ha egy hétvégére új tartalmat adnánk ennek a három betűnek. Nem alkottunk új mozaikszót, de megterveztünk egy összejövetelt egykori kollégistáink számára, a három kezdőbetű segítségével.

Találkozó Volt Frankel/MNÁMK Kollégistáknak

2022. szeptember 17-én!

Egy nap ismét az MNÁMK Kollégiumában! Mit szóltok hozzá? Felidézzük régi közös emlékeinket, sztorizgatunk, beszélgetünk. Ti meséltek magatokról, mi pedig megmutatjuk nektek a mai MNÁMK-t. Megnézhetitek új létesítményeinket: tanépületünket, sportcsarnokunkat, sportpályánkat. Megmutatjuk büszkeségünket, az ulmi dereglyét és a hozzá kapcsolódó tanösvényt. Városnéző kisvasúttal megtekinthetitek Baja több, számotokra valószínűleg új nevezetességét. Természetesen a szórakozásról is gondoskodtunk. Este, a közös vacsora ? marhapörkölt ? után a Kollégiumi Zenekar műsora következik. Zárásként hajnalig tartó zenés estre hívunk titeket!

Másnap közös tálcás reggeli ? természetesen tévéef ? amely után könnyes búcsút veszünk egymástól. Kollégiumi szállást a jelentkezések sorrendjében tudunk biztosítani. Ételallergiát jelezzetek! Rendezvényünk ideje alatt az intézményben önköltséges büfé működik.

2020-ban egyszer már nekifutottunk ennek a rendezvénynek, akkor a Covid útját állta. Reméljük, most nem ütközünk semmilyen akadályba! Bízunk benne, hogy aki akkor jelentkezett, most is megtisztel bennünket jelenlétével! Mindenkit szeretettel várunk!

Részvételi költség: Szállással: 5000,- Ft/fő. Szállás nélkül: 3000,- Ft/fő. Fizetés a helyszínen, készpénzben.

Jelentkezés: https://forms.office.com/r/DVbgJSVzGF

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 19. péntek 12. óra!

További információ: Fiedler Antal

Email: fiedler.antal@mnamk.hu

Telefon: +36-20-363-2213

Messenger üzenet: www.facebook.com/antal.fiedler  

A tervezett program:

2022. szeptember 17. szombat:

Érkezés, szobák elfoglalása: 2022. szeptember 17. szombat 13 óráig.

Szendvicses vendégfogadás 11-13 óráig.

Megnyitó: 2022. szeptember 17. szombat, 14 óra. Helyszín: aula.

15-16 óráig: A résztvevők egyik részének intézménybejárás: megtekinthető az ulmi dereglye, a tanösvény, az MNÁMK legújabb ?F? épülete és az új sportcsarnok.

15-16 óráig: A társaság másik része megtekinti Baja nevezetességeit városnéző kisvonattal.

16-17 óráig: A résztvevők másik részének intézménybejárás: megtekinthető az ulmi dereglye, a tanösvény, az MNÁMK legújabb ?F? épülete és az új sportcsarnok

16-17 óráig: A társaság egyik része megtekinti Baja nevezetességeit városnéző kisvonattal.

18-19 óráig: Vacsora. Marhapörkölt nokedlivel és savanyúsággal. Helyszín: a kollégium ebédlője.

19-20 óráig: Zenés est az aulában a Kollégiumi Zenekar fellépésével.

20-24 óráig: Buli az aulában.

2022. szeptember 18. vasárnap:

8.30-9.30-ig: Reggeli a kollégium ebédlőjében. Hagyományos, tálcás tvf, vagyis tea, vaj és felvágott. Természetesen friss, ropogós pékáruval.

10 órakor érzékeny búcsú, majd hazautazás.

Szeretettel várunk benneteket!