hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Ünnepre hangolva

Az adventi időszak, a karácsonyi készülődés nem múlhat el a hagyományos Adventi koncert nélkül az MNÁMK-ban. Idén december 14-én, az intézmény zsúfolásig megtelt aulájában került sor a hangversenyre.

Nulladik programként az ifj. Illés Zoltán vezette Kollégiumi Zenekar játszotta el a Wham! együttes Last Christmas című örökzöld slágerét, majd Peter Stübler német igazgató és Nuberné Honti Ivett nemzetiségi iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket. Peter Stübler kiemelte, a mostani napok nagy rohanása közepette kellemes kikapcsolódás ez a zenés műsor. Köszönetet mondott a fellépőknek, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt. Nuberné Honti Ivett a karácsony meghittségéről beszélt. Azt mondta, a kultúránk alapját képező keresztény vallás legnagyobb ünnepére készülve nem maradhat ki az MNÁMK életéből az Adventi koncert. Minden jelenlévő diáknak, szülőnek, hozzátartozónak boldog karácsonyt kívánt.

Az est folyamán láthattunk és hallhattunk zenés összeállításokat, dalokat. Felcsendült a zongora, a gitár, a szaxofon gyönyörű hangja. Felléptek óvodások és iskolások, kicsik és nagyok, fiatalok és felnőttek. Csodálatos hangulatot varázsolt a terembe a vendég EGYMI kórusa és természetesen óriási zenei élményt nyújtott az MNÁMK kórusa is. A Kovács Andrásné, Emmert József és Munding Aliz által szervezett Adventi koncert ismét teljesítette ünnepi küldetését.

Fiedler Antal

További cikkek