hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Új parkolóhelyek az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Új parkolóhelyek az MNÁMK-ban

Tereprendezési munkálatok folynak az MNÁMK új sportcsarnoka és sportpályája környezetében. A projektről Cerfelj-Jagodic Violát, az intézmény műszaki vezetőjét kérdeztem.

  • Gépek zúgásától hangos az MNÁMK „keleti szárnya”. Miért?
  • Az új sportcsarnok és sportpálya környezetének tervezett rendezése – parkosítás, fásítás, parkolóhelyek építése – történik több ütemben. Először kialakítunk 3 térkővel és 16 zúzott kővel fedett parkolóhelyet a szükséges közlekedőkkel, útcsatlakozással. Ezt követően 230 négyzetméter felületen bokrokat, cserjéket, talajtakaró növényeket és fákat telepítünk. A parkosításhoz szükséges talajelőkészítés a parkolóhelyek építésével együtt, még a nyáron megtörténik, a növények kiültetését őszre halasztottuk.
  • Miért volt szükség új parkolóhelyek kialakítására?
  • Az intézményben folyó pedagógiai munka iránt állandóan nagy az érdeklődés. Ennek köszönhetően növekedett a dolgozói létszám, és sokan bérlik is sportlétesítményeinket. Kevés volt már a meglévő parkolóhely. Reményeink szerint ezzel a 19 új hellyel megoldódnak a pedagógusok és a hozzánk érkező vendégek parkolási problémái is. Az új parkoló a Fáy utca felől közelíthető meg. A kapu a Kölcsey utcai bejárathoz hasonlóan működik majd.
  • Mikor vehetjük birtokba az új parkolóhelyeket?
  • A szeptemberi tanévkezdéskor már itt parkolhatnak a munkatársak és a vendégek.
  • Köszönöm szépen az információkat!

Fiedler Antal

További cikkek