hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Újra közönség előtt vitázhattunk

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Újra közönség előtt vitázhattunk

A Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában elnevezésű vitaverseny immár 12. alkalommal került megrendezésre iskolánkban. Február 15-én, Kubatovics Anna (11.a), Sándorfi Anna (11.a), Gida Csoboka (12.a) és én (Verebélyi Liza, 12.b) vitattuk meg, hogy szükséges-e, hogy Magyarországon minden diáknak biztosítsanak digitális eszközt a középiskolákban.

Csobokával ez a második közös versenyünk együtt. Az előző héten voltak a német rendszerű írásbeli érettségi vizsgák, ezért nem voltunk biztosak abban, hogy fel tudnánk-e megfelelően készülni. A vitázás és a szakkörös csapat iránti szeretetünk azonban eldöntötte a kérdést.

Soha nem gondoltuk volna, hogy végzősként még vitázni fogunk, de hatalmas volt az öröm, amikor kiderült, hogy mindketten továbbjutottunk. Az idei verseny azért volt még számunkra különleges, mert három kedves barátunk is a verseny részese volt. Kállai Zsófi (12.a) és Schoblocher Dávid (12.a) zsűriztek, a verseny egyik moderátora, Varga Laci (11.b) pedig nagyon barátságossá varázsolta a hangulatot.

Köszönjük a szervezést és szüntelen támogatást Péter Szandra, Zsednai Dóra és dr. Major Hajnalka tanárnőknek, a zsűrizést Kállai Zsófiának (12.a), Schoblocher Dávidnak (12.a) és Zsednai Dóra tanárnőnek, valamint az iskola tanárainak és a szakkör csapatának a versenyen való támogatást.

A lányoknak nagyon gratulálok, és minden alsóbb évest csak biztatni tudok: jelentkezzetek, vitázzatok, mert tényleg megéri! Egy szuper család tagjai lehettek a vitaszakkör által.

Verebélyi Liza 12.b

A Bajai Televízió összeállítása a vitaversenyről:

A négy induló: Kubatovics Anna 11.a, Sándorfi Anna 11.a, Gida Csoboka 12.a és Verebélyi Liza 12.b

A verseny

A győztesek egymás nyakában

Verebélyi Liza 12.b és Gida Csoboka 12.a

A versenyzők a vita után

Péter Szandra tanárnő és Varga László 11.b

Kállai Zsófia 12.a, Schoblocher Dávid 12.a és Zsednai Dóra tanárnő

Hátsó sor: Peter Stübler német igazgató, Nuberné Honti Ivett Egységes Iskola igazgató, Kubatovics Anna, Kállai Zsófia, Schoblocher Dávid, Varga László, Dr. Major Hajnalka

Első sor: Péter Szandra, Verbélyi Liza, Gida Csoboka, Sándorfi Anna, Zsednai Dóra

További cikkek