hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Vidám mesék – projekt a 2. osztályban

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Vidám mesék – projekt a 2. osztályban

Januárban és februárban Vlagyimir Szutyejev bájos meséivel foglalkoztunk a 2.b-ben.

Ki ne ismerné A három kiscicát, A négy kis ezermestert, A kisegér meg a ceruzát, Az okoska botocskát? A 80-as évektől Magyarországon is ott lapult minden kisgyermek könyvespolcán a Vidám mesék mesekötet. Gyerekkorunk nagy kedvencei. Akadt olyan kisdiák az osztályban, aki az édesanyja gyerekkori mesekönyvét hozta magával nap mint nap.

A gyerekek nagyon élvezték a meseolvasást. Minden nap várták a következő történetet. A mesék sokszor vidámak voltak és jót derültünk rajtuk. De voltak, amelyek igen tanulságosak.

A projekt során a gyerekek olvasónaplót készítettek: A mesékhez feladatokat oldottak meg (sorbarendezés, igaz-hamis, szövegértést fejlesztő feladatok) és természetesen minden mesét nagy gonddal illusztráltak. A mesék végén mindig kiértékeltük a szereplők cselekedeteit és ha lehetőségünk volt, akkor levontuk az erkölcsi tanulságot.

További cikkek