hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Visegrádi nyereményúton a 8.a

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Visegrádi nyereményúton a 8.a

2018 áprilisában került megrendezésre a Bácskai Kultúrpalotában a Mátyás emlékév elnevezésű verseny. A verseny 3 fordulóból állt. Az első fordulóban ki kellett választani egy Mátyás-mesét és plakátot készíteni róla. A második forduló egy 2 perces bemutatkozó és kedvcsináló kisfilm elkészítése volt. A harmadik forduló ígérkezett a legnehezebbnek, miszerint a választott Mátyás-mesét az osztályoknak színpadra kellett vinni.

A 8.a osztály Mátyás király okos felesége című mesét választotta. A felkészítő tanáruk Páncsity Orsolya volt. A szakmai zsűri elbírálása alapján ők nyerhették meg a verseny fődíját a 7-8. osztályosok között, ami egy VISEGRÁDI OSZTÁLYKIRÁNDULÁS volt.

Az osztály június 08-án, pénteken látogatott el a mesés történelmi városba. A program tárlatvezetéssel indult a Királyi Palotában, ezután a Salamon-toronyhoz sétált a csapat, reneszánsz zenei kísérettel. Ott egy fantasztikus lovagi torna bemutatót láthattak, majd egy vásári komédián vehettek részt a Királyi Palota Nagytermében. A Királyi Palota lovagi tornapályáján ezután fegyverbemutató, íjászkodás, valamint reneszánsz tánctanulás következett. A program izgalmas régészeti bemutatóval zárult. A Palota után ellátogathattak a Visegrádi Bobpályára is. Köszönjük a lehetőséget Csubákné Besesek Andrea Alpolgármester Asszonynak!

Gratulálunk a csapatnak!

További cikkek