hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Alsóban az élet

Közösségi tudományos programban veszünk részt 

Az Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani Intézete 2021 tavaszán új közösségi tudományos projektet indított, amelyben egy egyszerű módszer segítségével vizsgálható a talajélet, és ez ezáltal a talajegészség. A szeptemberben indult környezeti nevelés programjukhoz Intézményünk is csatlakozott, amelynek első lépéseként az iskola udvarán szeptember 10-én a 11.B osztályos diákokkal elástuk azt a pamut alsónadrágot, ami a vizsgálat kulcsszereplője. 

Mi a cél? 60 nap elteltével kiássuk az alsóneműt, és megvizsgáljuk, mennyire bomlott le ez idő alatt, ugyanis a lebomlási üteme jelzi a talaj biológiai aktivitását. 

A Talajtani Intézet egy foglalkoztató füzetet is összeállított a projekthez, amit a kiásás napján Intézményünk 3. évfolyamos diákjaival, valamint az ökológia témakörével ismerkedő 11.B osztályos diákokkal közösen megnézünk, és egyszerű vizsgálatokkal még kiegészítjük a közös foglalkozást. 

Az eredményekről beszámolunk!

(Ha mégis alsógatyafa nőne az udvaron a következő 60 napban?.) 

A projekttel kapcsolatban az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők: 

https://www.mta-taki.hu/hu/cimkek/alsoban-elet

Adorján Adrienn 

projektgazda szaktanár 

További cikkek