hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

CodeWeek az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > CodeWeek az MNÁMK-ban

2022-ben a robotika, az újrahasznosítás, a fenntarthatóság aktuális kulcsszavai az életünknek.

Az idei CodeWeek programunkat is ezek köré terveztük. A kétfordulós Ökorobot kalandverseny első fordulója egy robot megépítése volt újrahasznosítható anyagokból. Több diák családjával közösen készítette el ötletes robotját, mellyel benevezhetett a második fordulóra, a kalandjátékra.

2022.10. 20-án délelőtt a gimnázium aulájánál megépített játéktéren 38 versenyzővel és a 11. évfolyamos segítőkkel indult a kaland. A nagy pálya mellett két kisebb pályát is felállítottunk, így egyszerre három helyszínen, összesen 18-an versenyezhettek. A versenyzők algoritmizálás, robotika, programozás és logikai gondolkodás terén mérték össze tudásukat. A kártyákról különböző nehézségű digitális feladok QR kódjait kellett Ipad-ekkel beolvasni, azokat megoldani. A helyes megoldás bemutatásával léptették robotjaikat a pályán úgy, hogy a robot útjába került szemetet felszedhették. A játék győztese az a robot, illetve irányítója lett, aki a legtöbb szemétkártyát gyűjtötte össze.

A vetélkedőről drónokkal készítettünk fotókat és videófelvételeket.

A győztesek ajándékai- az iskolába pályázat útján, használatra kihelyezett- 3D-s nyomtatóval nyomtatott színes, változatos alakú mobileszköztartók voltak.

A robotokból álló kiállításunk október 26-ig megtekinthető a gimnázium rondójában. A robotok versenyben vannak „a legötletesebb robot” kategóriában, melyre a weboldalunkon várjuk a szavazatokat.

A szervezők: Gugánné T. Ágnes, Mozolai Monika

Szavazz a legszebb robotra!

További cikkek