hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Egészségnap az alsó tagozaton

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Egészségnap az alsó tagozaton

Június 14-én az alsó tagozaton egészségnapot szerveztünk. Két órában az évfolyamok együtt, majd két órában az osztályok önállóan szerveztek foglalkozásokat.  

Minden gyermek részt vett terápiás kutyával asszisztált foglalkozáson. Az évfolyamok egyszerre hat kutyával ismerkedtek meg. Minden tanuló jutalomfalatot adott a kutyáknak. A gyerekek lába között szaladtak át a kutyák, majd a gyerekekből állított akadályokat ugrották át. 

Mentősök látogattak az intézménybe, minden évfolyamon tartottak előadást. A gyerekek megtudták, hogy vészhelyzetben mit kell tenni. A 112-es telefonszám felhívása után mit kell mondani, mit kérdeznek. Megtanulták, hogy eszméletlen embert, hogyan tudnak stabil oldalfekvésbe fektetni. Kipróbálták, ha valaki eszméletlen és nem lélegzik, hogyan tudnak mellkasnyomást alkalmazni. 

Az osztályfőnökök által szervezett önálló foglalkozásokon tanultak a gyerekek az egészséges életmódról, az élelmiszer piramisról, az egészséges táplálkozásról, a nyári ételekről és a gyógynövényekről. Minden osztály a szabad levegőn töltött egy órát. Néhányan sétáltak a Sugovica parton. Más osztályok labdajátékot játszottak vagy számháborúztak.  

További cikkek