hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Egészségnap az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Egészségnap az általános iskolában

Június 11-én, kedden iskolánkban jártak a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársai. Először Klári néni az aulában ismertette a programokat.

Az osztályunkat kettő csoportra osztottuk. A sok állomás közül mindenki négy foglalkozáson vett részt. Az elsőn megnéztünk egy megható filmet, aminek a címe Pillangó cirkusz volt. A film megmutatta, hogy akármilyen betegséggel született a főszereplő, nem adta fel.

A következő állomáson egy hallássérült fiúval ismerkedtünk meg, aki a jelnyelvet mutatta be. Állatos képekről elmutogattuk, hogy mit ábrázolnak, és a többiek kitalálták.

A harmadik állomáson Zsolt bácsival a Boccia játékot játszottuk, amivel mozgássérültek is szívesen sportolnak.

A tornacsarnokban az ülő röplabdát próbálhattuk ki, amit a 2. világháborúban a sérült katonák játszottak.

Megismerkedtünk egy látássérült bácsival is, aki szemkötőt adott a szemünkre. Ezzel semmit sem láttunk, így tapogattuk ki az építőkockákat, és vittük a társunknak.

Nagyon érdekes volt ez a nap, mert megtanultuk, hogyan és miben tudunk segíteni a sérült embereken. Megtanultuk, hogy ők is tudnak szórakozni és teljes életet élni.

3. c osztály

További cikkek