hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Ezüsthíd projekt

A tanév elején, a tanítás első hetében, a 3.a osztály a Kultúraktív Egyesület kezdeményezésére az Ezüsthíd projektben vett részt. Célunk volt, hogy felfedezzük Baja város szépségeit, megismerjük az épített és természeti környezetét.  

A program keretét a dunai tündérek legendáiból szőtt mese adta. Kétszer tettünk sétát a városban. Hétfő délután a Sugovica partján, szerdán pedig a Szentháromság téren sétáltunk. Közben megfigyeltük a növényeket és az épületek, a házak díszítését. Megismertünk néhány bajai nevezetességet. Készítettünk egy társasjátékot. Mindenki elkészítette levegőn száradó gyurmából a tündérét, ami megmutatta a különleges érzékszervét. A projektet pénteken zártuk, amikor eljátszottunk a társasjátékot. Megmutattuk a tündéreknek lakóhelyünk szépségeit, ezért átkeltek az Ezüsthídon, visszatértek hozzánk Bajára.  

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a héten. Az Ezüsthíd projekt izgalmas feladatai segítségével könnyebben szoktunk vissza az iskolai életbe. 

3.a osztály 

További cikkek