hu Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Madarak és Fák Napja Országos Verseny

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Madarak és Fák Napja Országos Verseny

A tavasz az ébredő természet hangjaival, illataival, színeivel az embereknek is megújulást hoz. Egyre több olyan versenyfelhívás születik, ami valamelyik jeles természet- és környezetvédelmi naphoz kapcsolódik. Az idei tanévben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívására is nyitottak voltunk, ami a májusi Madarak és fák napjához kötődik. Felső tagozatos tanulók számára hirdették meg azt a csapatversenyt, amin Intézményünk csapata is képviseltette magát.

Iskolánk adott otthont a Bács-Kiskun vármegye területéről érkező felkészült csapatokat mérő területi döntőnek. Március 31-én Kalocsa Béla területi koordinátor, az MME 7. számú helyi csoportjának elnöke vezette a döntőt. Kalocsai, tiszakécskei és a bajai trió vette birtokba biológia szaktantermünket. Előzetesen megadott ismeretanyagokból készültek a diákok, többek között a 2023-as év fajai, a Duna-Ipoly Nemzeti Park megismerését kellett bizonyítaniuk, de madárhang felismeréssel is meg kellett birkózniuk.

Intézményünk Ebihalak nevű csapatát három 7. évfolyamos tanuló alkotta: Garami Maja (7.B), Kenyeres Fanni (7.B) és Mrekva Márk (7.C). Alapos felkészülésük eredménye a II. helyet hozta meg számukra, az országos döntőbe a tiszakécskei csapat jutott.

Gratulálunk mindhárom csapat eredményéhez, jövőre az idei tapasztalattal felvértezve tervezzük az ismétlést!

Adorján Adrienn

További cikkek