hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Városi elismerés

Idén is számos bajai oktatási intézmény – bölcsődétől a szakgimnáziumig – közössége munkálkodott azon, hogy mindennapjaikat minél szebb, esztétikusabb, zöldebb környezetben tölthessék. Törekvéseiket az önkormányzat, a Bajakert Nkft. és a Bajai Városvédő és Szépítő Egyesület idén is jutalmazta.

A Gyermekek a Virágos Intézményekért projekt ünnepélyes díjkiosztójára november 9-én, szerda délelőtt várták a vendégeket a városháza dísztermében. Elöljáróban elhangzott: mint minden évben, idén is szemet gyönyörködtetnek a bajai oktatási intézmények, ahol gondosan ápolják a kerteket, környezettudatosságra nevelve ezáltal a diákokat. Idén újdonságként jelent meg a pályázati kiírásban a Tündérkert kategória, amelyet Burszki Darinka, a Bajakert Kft. ügyvezetője talált ki, a Tóth Kálmán térre telepítve ki az intézményekben megcsodált installációkat.

A díjátadó résztvevői számára vidám műsorral készült az MNÁMK Óvoda Süni csoportja (Hollósi-Gál Anett és Aradi Anita óvónők felkészítésével), majd Széll Péter alpolgármester mondott köszöntőt. Kiemelte: öröm, hogy a város tanintézményeinek dolgozói szívügyüknek tekintik a környezeti nevelést és környezetük szépítését, ami nemcsak a diákok számára hasznos. – A város is szebb lesz, ha az intézmények szebbek. A közterületeken mi is arra törekszünk, hogy a lehetőségek függvényében rendezzük a környezetet: az idelátogatók gyakran meg is csodálják az eredményt – mondta az alpolgármester. Szavaihoz csatlakozott Farkas Attila, aki a Bajai Városvédő és Szépítő Egyesület elnökségi tagjaként mondott köszöntőt. Kiemelte: a gyerekek túl sok időt töltenek a tanintézményekben, ezért sem mindegy, milyen környezetben teszik ezt. Bíznak benne, hogy jövőre még többen tartják majd fontosnak a közvetlen környezetük szépítését.

A pályázat résztvevői oklevelet, emlékplakettet, valamint kiültethető növényeket kaptak, a Tündérkertek készítői pedig további díszítő elemekkel gazdagodhattak. Tündérkerttel pályázott az MNÁMK óvodája, a Bajai Eötvös József Gyakorló Általános Iskola, a Liszt AMI Vizuális Iskolája, a BSzC Radnóti Kollégium, az MNÁMK általános iskolája és az EGYMI.
Gyermekek a Virágos Intézményekért plakettet kapott a BSzC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola, az EGYMI, a Bajai Egyesített Bölcsődék 1., 2. és 3. számú bölcsődéje, a Bajai Szentistváni Általános Iskola, az Újvárosi Tagóvoda, az MNÁMK óvodája és általános iskolája, a BSzC Radnóti Kollégium és az Újvárosi Általános Iskola.

Kép és szöveg forrása: www.baja.hu

Videó: Bajai TV

További cikkek