hu Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Pályaorientációs nap alsó tagozat

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Pályaorientációs nap alsó tagozat

Mi leszel, ha nagy leszel?  

Gyakran kérdezik ezt a gyerekektől. Azért, hogy tanulóink könnyebben meg tudják válaszolni ezt a kérdést, 2022. március 26-án pályaorientációs napot szerveztünk az intézmény alsó tagozatán. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek korosztályuknak megfelelően sokféle munkával megismerkedjenek, élményekkel gazdagodjanak.  

Néhány osztály az iskolában maradt, és ott ismerkedett a szakmákkal, foglalkozásokkal, a többiek ellátogattak különböző munkahelyekre. 

Az 1. évfolyamosok és a 2.a osztályosok a rendőrség munkáját ismerték meg, az általuk használt eszközöket és járműveket tekintették meg. Kipróbálták a rendőrautókat és rendőr-robot bemutatón vettek részt.  

A 2.b-sek az AXIÁL KFT-nél jártak üzemlátogatáson. 

 A 2.c osztály megismerkedett a mentőszolgálatot teljesítők munkájával. Megnéztek egy mentőautót belülről. Megtudták, hogy milyen felszereltsége van az autónak.  Megtanulták, hogy vészhelyzet esetén milyen telefonszámot kell hívni, mit kell mondani.  

A 3.a osztály a Kutyabaja Alapítvány – Jeromos Egyesülethez látogatott, kutyamenhelyet látogattak meg. 

A 3.b osztályosok Goodmills Malomban voltak üzemlátogatáson.  

A 4.a osztályosok az iskola rejtett zugait kutatták. Az MNÁMK-ban dolgozók munkájával ismerkedtek meg: a Gazdasági hivatallal, a gondnoksággal, a takarító nénikkel és a vezetőkkel. 

A 4.b osztály tanulói ellátogattak a Bajai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra. A tanulók megismerték a tűzoltók és a katasztrófavédelmi dolgozók munkájának sokszínűségét. Tűzesetek szemléltetésén vettek részt. Megismerték a riasztás menetét. Megtekintették és kipróbálták az eszközöket. 

A 4.c osztályban Romfa-Müller Tamás a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola szakoktatója két diákkal bemutatta a vendéglátás és pincér szakma fortélyait. Meséltek az iskoláról, az ott folyó képzésekről és versenyekről. Ízletes és gyönyörű koktélokat készítettek, amit megittak a tanulók. Megtanultak helyesen teríteni és szalvétát hajtogatni. Beszélgettek az étkezés illemszabályairól. 

További cikkek