hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Sport és egészségtábor

A tábort 2021. július 12-16-ig tartottuk meg az MNÁMK régi sportcsarnokában. A programon két felső tagozatos fiú kivételével alsós tanulók vettek részt. Ezért a programokat az életkori sajátosságoknak megfelelően úgy alakítottuk ki, hogy mindenki jól érezze magát.

A napi programokon a sport kapta a fő szerepet, de ezen kívül még szerepet kapott az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás megismerése is. Egy délutánt kikapcsolódásként agyagozással tölthettek el. Természetesen a mozgásos programokat balesetvédelmi oktatás előzte meg, hiszen szerettük volna elkerülni a sérüléseket.

Sportolás közben megismerhettek és gyakorolhattak különböző labdajátékokkal kapcsolatos feladatokat, játszhattak csapatokban egymás ellen, megismerhettek és kipróbálhattak különböző labdás ügyességfejlesztő és mozgáskoordinációt fejlesztő feladatokat. Fontos szerepet kapott a bemelegítés és a gimnasztika is, mert a mozgások előtt szükség van a szervezet felkészítésére.

Az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos feladatok közben megtanulhatták, hogyan kell egészségesen élni és táplálkozni, ehhez milyen ételeket és mozgásokat érdemes végezni. Igyekeztünk bennük kialakítani egy rendszert az egészséges táplálkozással és a mozgásokkal kapcsolatosan.

Az egyik délelőtt még hajókirándulással, egy másikon pedig gyalogtúrával színesítettük a programot. Ezeken a kikapcsolódás mellett Baja város történetéről is beszélgettük, valamint természeti szépségeit is láthattuk.

Összességében elmondhatjuk, mint a tábort vezető tanárok (Solt Rita, Vétek Frigyes), hogy egy nagyon érdekes és tartalmas egy hetet zárhattunk. A gyerekek a visszajelzések alapján jól érezték magukat, sok újat tanultak, sok érdekes dologgal találkozhattak a hét folyamán. Az elvégzett munkájukért jutalmat is kaptak. A tábor értékelésére két tanulói véleményt említenék, amik önmagukért beszélnek: egy fiú azt mondta, hogy olyan gyorsan eltelt ez a hét, mintha csak egy nap lett volna. Egy leánynak az volt a véleménye, hogy miért nem két hétig tart a tábor.

Vétek Frigyes

További cikkek