hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Terményünnep az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Terményünnep az MNÁMK-ban

Terményünnepre várták vendégeiket nemzetiségi ruhába öltözött gyerekek és pedagógusok 2023. október 14-én, pénteken délután az MNÁMK udvarán. A naptár ugyan őszt mutatott, de az időjárás nyári meleggel kedveskedett a résztvevőknek, akik között nagy számban jelentek meg az óvodások és általános iskolások szülei is.

Az ünnepélyes megnyitón Peter Stübler, intézményvezető mondott rövid köszöntőt. Kiemelte, hogy az MNÁMK életében fontos szerepe van a hagyományőrző és egyben közösségépítő rendezvényeknek, így a terményünnepnek is. A szervezőknek megköszönte a munkát, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Az udvar ezt követően átalakult egy hatalmas szabadtéri táncszínpaddá. A kiváló hangulatról Emmert József harmonika kíséretével gondoskodott. A német nemzetiségi néptánc után a fakultatív programoké és az önfeledt játéké volt a főszerep. Kézműves foglalkozások, kékfestés, bábkészítés kukorica csuhéjából, ügyességi vetélkedők és hagyományos népi játékok várták a gyermekeket. A szervezők ételről és italról is gondoskodtak. Kürtöskalács, mézeskalács és többfajta csokoládé várta az ínyenceket. Kiváló hangulatú délután volt!

Fiedler Antal

További cikkek