hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Nemzetiségi ösztöndíjat kaptak

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Nemzetiségi ösztöndíjat kaptak

Az elmúlt évek gyakorlatát követve, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága ismét meghirdette pályázatát a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra. Nagy megtiszteltetés az MNÁMK közösségének, hogy intézményünk tanulói közül hatan is megfeleltek az elvárásoknak.

A kiírás célja Magyarország valamely nemzetiségéhez tartozó és érte tevékenykedő, kiemelkedő képességű, a pályázat benyújtásakor 10. évfolyamos tanulók támogatása. Az államtitkárság az érettségi vizsgáig hátralévő két tanévben havonta ösztöndíjat folyósít a nyerteseknek.

Szauter Terézia, az MNÁMK főigazgatója a tanévzáró ünnepségen adta át nemzetiségi ösztöndíjat a 11.c osztályos Ármai Borbálának, Csoba Anitának, Kiss Zsombornak, és a 11.b-ből Káldi Katának. Ösztöndíjat kapott még a 11.b osztályos Jámbor Emil és a 11.c-s Szauer Panna, de ők nem tudtak részt venni az ünnepségen. A diákok tizedikesként pályáztak és ebben a tanévben már nemzetiségi ösztöndíjasként folytatták tanulmányaikat.

Szívből gratulálunk!

Fiedler Antal

Szauter Terézia, Ármai Borbála, Csoba Anita, Kiss Zsombor és Káldi Kata

További cikkek