hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Szalagavató 2023

Díszbe öltözött az MNÁMK sportcsarnoka 2023. december 8-án. A nézőtéren szülők, hozzátartozók, rokonok és barátok várták a szalagavatót. A parketten elhelyezett székeken a négy végzős osztály tanulói, és osztályfőnökeik foglaltak helyet.  A szalagok feltűzését ünnepi műsor előzte meg, melyről az Ifj. Illés Zoltán által vezetett kollégiumi zenekar gondoskodott. A végzősök képviseletében Vén Csenge 12.b osztályos tanuló mondott verset.

„Sok reggel hétkor kezdődött táncpróba, rengeteg megbeszélés, izgalom és várakozás után érkeztünk el a mai naphoz. Már én is nagyon vártam” – kezdte ünnepi beszédét Peter Stübler intézményvezető, majd így folytatta: „A szalag, melyet nemsokára kitűznek nektek, az iskolához való kötődésetek szimbóluma. Remélem, büszkén hordjátok az elkövetkezendő hónapokban! Ne teherként, hanem motivációként tekintsetek rá! Örülök, hogy ápoljátok ezt a több mint egy évszázados magyar hagyományt! A tradíciók összetartják a közösségeket. Kézfogás a nemzedékek között. Olyan kultúrát alakítanak ki, amelyek mindannyiunk számára a gyökereket és a támpontot jelentik.”

Peter Stübler gondolatai után kerül sor a szalagok feltűzésére, majd amíg a 12-esek átöltöztek a szalagavató elmaradhatatlan részét képező tánchoz, videóösszeállításban pergett le elmúlt 4-5 évük. Megérte a sok gyakorlás: igazán szép tánckoreográfiával gyönyörködtették meg a jelenlévő vendégeket. Végül az est koronájaként következett a rendkívül megható anya-fia, apa-lánya tánc. Miután elkészültek az ilyenkor elmaradhatatlan fényképek, vacsora várt az ünnepeltekre és pedagógusaikra az aulában. Az MNÁMK szalagavatója nagyszerű hangulatú bulival zárult 24 órakor.

Fiedler Antal

További cikkek