hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Don@u-Online Projekt 2024

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Don@u-Online Projekt 2024

A projekt keretein belül Ukrajnával és Németországgal közösen kellett a mesterséges intelligencia segítségével egy Európa-iskolát létrehoznunk, amit mi magunk álmodhattunk meg. A munkafolyamatot februárban kezdtük el négyen (Ambrus Franciska 9.A, Kübler Zalán 9.C, Gallai Réka 10.B, Kapitány Klarissza 10.B) Földi Bernadett tanárnő vezetésével, és szép apránként haladtunk egyről a kettőre. Fő feladatunk az épület megtervezése volt. Emellett kiválasztottunk egy híres magyar személyt, aki az iskolavezetés részét képezi. Mi magunk a diákság voltunk az újonnan létrehozott intézményben, a minket segítő és koordináló tanáraink pedig az iskola pedagógusai. A projektünk része volt egy tabló létrehozása is, amelyen a mesterséges intelligenciával generált profilképeink szerepelnek.

Köszönjük Földi Bernadettnek az alázatos és kitartó munkáját, hogy segítette a csapat előrehaladását!

Galla Réka

Nagyon élveztem ezt a projektet. Egyrészt a társaság miatt, mert a munka során nagyon jól megismertük egymást, és barátságokat kötöttünk. Másrészt a feladatok miatt, amelyek nagyon kreatívak és szórakoztatóak voltak. Sokat nevettünk néhány feladaton, amelyek bevezettek minket a mesterséges intelligencia rejtelmeibe. Őszintén nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a projektnek, és hogy nyáron Ulmban képviselhettem az iskolát. Mindenkinek csak ajánlani tudom a projektet, mert remek lehetőség nyelvgyakorlásra és új emberek megismerésére.

Kapitány Klarissza

A projekt számomra nagyon sokat adott, hiszen hétről hétre lehetőségem volt egyre jobban megismerni a mesterséges intelligencia világát, annak előnyeit és hátrányait, mindezt egy remek csapat társaságában. A jó hangulat mellett a találkozókat rengeteg kísérletezés jellemezte, mivel minden apró részletből a lehető legprecízebb megoldásokat szerettük volna kihozni. Külön öröm számomra, hogy új kapcsolatokat építhettem, és a német projekttársaimmal továbbra is kapcsolatban maradhatok.

Zalán Kübler

Szerintem ez a projekt remek volt, mert általa nemcsak a mesterséges intelligencia működését ismerhettük meg, hanem új emberekkel is beszélgethettünk és gyakorolhattuk a német nyelvet.

A linken megtekinthető közös alkotásunk, amelyhez a zenét is saját magunk készítettük, a mesterséges intelligencia segítségével.

Kapitány Klarissza, Gallai Réka, Kübler Zalán

További cikkek