hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kisgólya tábor az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Kisgólya tábor az MNÁMK-ban

2024. 08. 29-30.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kisgólyák népesítették be az általános iskola falait a nyár utolsó hetében. A már hagyománnyá vált tábor ismét nagy sikernek örvendett. Változatos, játékos programok segítségével igyekeztünk a lehető legjobban megkönnyíteni közel 50 leendő első osztályos számára az óvoda-iskola átmenetet.

Az elsős tanító nénik segítségével megismerték a gyerekek az iskola épületét, az iskolai szokásokat. Az étkezőben napról-napra önállóbbak lettek. Az ebéd utáni pihenő mindig mozizással, mesehallgatással telt. A jó időnek köszönhetően felfedezték a játszótér minden titkos szegletét. Meglepetésként, kutyaterápiás foglalkozás keretében ellátogatott hozzánk Bátor, aki sok nevetést, bátorságpróbát és élményt nyújtott számukra.

Ezen felül készültünk még a gyerekeknek fagylalttal, csillámtetoválással, kincskereséssel, barkácsolással és rengeteg izgalmas feladattal.

A tábort végül egy óriási vízipisztoly csatával és pancsolással zártuk.

Mint minden évben, most is élményekkel, vidámsággal teli szívvel tértek haza a gyerekek. A tábornak köszönhetően már az iskolakezdés előtt megismerték egymást és a tanító néniket, így szeptember 2-án már bátran lépte át mindenki az iskola kapuját.

Az első osztályos tanító nénik

További cikkek