hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Az osztrák fővárosban jártak

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Az osztrák fővárosban jártak

Szeptember harmadik hetében egy projekt keretében néhány fantasztikus napot töltöttünk Bécsben. Nyáron, amikor még Ulmban voltunk, hogy lezárjunk egy fél éven át tartó projektet, jelentkezhettünk a „Junge Donaubotschaft” nevű, izgalmasnak ígérkező workshopra.

Szeptember 16-án délelőtt indultunk volna, de sajnos az árvíz ezt megakadályozta. Nem mondtunk le róla, hogy kijussunk Bécsbe, így új megoldást keresve, az éjszaka folyamán busszal keltünk útra. Másnap fáradtan, de annál izgatottabban vágtunk neki a napnak, hisz újra találkoztunk a többiekkel, és tudtuk, hogy jobbnál-jobb programok várnak ránk. A reggelt városnézéssel kezdtük, nagyon szép helyeken jártunk, és sok új információval bővült a tudásunk.

Délután belekezdtünk a több napon át tartó projektünkbe. Három önálló országot alapítottunk, amihez a szükséges adatokat egy dobókocka segítségével sorsoltuk ki. Krízishelyzetekre kellett megoldást találnunk. A feladat nagyon jól sikerült, rengeteg tapasztalatot szereztünk.

Ezenkívül két programpont gyakorolt nagy hatást ránk. Lehetőségünk volt részt venni az UNO-Cityben, ahol egy konferenciának is szemtanúi lehettünk. Diplomatákkal beszélgethettünk, kérdéseket tehettünk fel nekik.

A hét folyamán nagyon sok tematikus játékot játszottunk, fejlesztettük önmagunkat és ezzel a közösséget is. A záró estén remek hangulatban a Werwolf nevű szerepjátékkal és éjszakába nyúló beszélgetéssel zártuk a hetet. Erre szokták mondani, hogy minden jó, ha a vége jó!

Köszönjük szépen Munding Aliznak a kíséretet, és nagyon hálásak vagyunk Swantje Volkmann-nak a lehetőségért! Legközelebb Stuttgartban találkozunk, amit már most nagy izgalommal várunk!

Kapitány Klarissza, 11.B

További cikkek