hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Terményünnep az MNÁMK-ban –

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Terményünnep az MNÁMK-ban –

ahol egy jó közösség, a természet és a jókedv találkozott

Október 11-én az MNÁMK-ban nagy sikerrel zajlott le az idei terményünnep, amelyet közösen szervezett az óvoda és az alsó tagozat. Az ünnepséget az intézmény magyar igazgatónője Nuberné Honti Ivett nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a rendezvény célja, hogy köszönetet mondjunk a természetnek a gazdag ajándékaiért. A résztvevőket köszöntötte Szauterné Lévai Klára, az általános iskola igazgatója, valamint Brautigamné Fekete Erika óvodavezető is.  Az esemény küldetése a hagyományőrzés és a közösségépítés mellett az is volt, hogy a kisiskolások, óvodások és hozzátartozóik megismerjenek és kipróbálhassanak különböző kézműves tevékenységeket.

Az alsó tagozatos gyermekekből álló Rozmaring néptánccsoport látványos előadással szórakoztatta a résztvevőket.  Régi magyarországi német táncokat mutattak be, élő zenés kísérettel. Felkészítőjük Mártonné Tokay Ágnes volt, a zenét harmonikán Emmert József szolgáltatta.

A tánc után kezdetét vette a kézműves vásár, játék és a barkácsolás. A helyi és környékbeli kézművesek standjai gazdag kínálattal várták az érdeklődőket: népi játékokat, textilből, fából, csuhéból kézzel készített dísztárgyakat, valamint édességeket – kézműves csokoládét, kürtőskalácsot és mézes puszedlit is lehetett vásárolni. A gyerekek maguk is kipróbálhatták az alkotás örömét, hiszen közel tíz helyszínen terményekből, természetes anyagokból és papírból készíthettek apró tárgyakat. Nagy sikere volt a fa kosaras körhintának, és a népi ügyességi fajátékoknak, melyek és kreativitást, gondolkodást egyaránt próbára tették.

Biztosan állíthatom: a közösen eltöltött néhány óra örömteli és felejthetetlen marad minden résztvevő számára.

Jaksa Veronika

A Bajai Televízió Híradójának összeállítása:

További cikkek