hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Angol Project Nap 

2023. április 4.-én a 10. C és 10. D osztályok angol projekt napon vettek részt, ahol az Egyesült Királyság tagállamaival ismerkedtek meg az általuk készített előadásokon keresztül. 

A nap feladata az volt, hogy a diákok kis csoportokban készítsenek egy prezentációt az ország különböző tagállamairól, amelynek keretében megismertetik, turisták számára is érdekessé teszik az adott tagállamot, bemutatva az ott található nevezetességeket, kulturális eseményeket, vonzó programokat, gasztronómiát. 

A projektek megtekintése előtt kisorsolásra került egy pár (2 diák), akiknek elméletben lehetőségük volt Nagy Britanniába utazni, de a prezentációk alapján dönteniük kellett, vajon Anglia, Skócia, Wales, vagy Észak Írország legyen – e az uticél.  Őket meggyőzni egy rövid angol nyelvű előadással egyik csoportnak sem volt könnyű.  A mi osztályunkban természetesen Anglia nyerte a versenyt, hiszen behozhatalan előnye van London érdekességeinek bármi mással szemben. 

A nap záróeseménye a Jeopardy játék volt, ahol a nap során hallott információk alapján összeállított kérdésekre lehetett válaszolni. Mindenki sok apró nyereménnyel- és jó kedvvel- távozott. 

A virtuális és képzeletbeli utazással telt nap végén többen is megállapítottuk, hogy az iskolapadban eddig tanult angol nyelvtudásunkat szívesen kipróbálnánk a valóságban is egy olyan gyönyörű országban, mint Nagy Britannia. Mindegy lenne melyik tagállamban, hiszen mindegyiknek megvan a maga vonzereje bárki számára! 

                                                     Jeszenszky Zétény
10.C

 

                                                          

További cikkek