hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Az MNÁMK várja új diákjait!

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Az MNÁMK várja új diákjait!

Sok munka, nagy készülődés előzte meg az MNÁMK idei Nyílt napját. Az esemény főszervezői, Pappné Harcos Erzsébet és Füstösné Schäffer Edina pedagógusok, az eddigi évek tapasztalatai alapján számos újdonsággal – előzetes regisztrációs lehetőség, workshop-szerű bemutatók stb. – várták az érdeklődő diákokat és szüleiket december 2-án, szombaton.

A rendezvény 9 órakor az ifj. Illés Zoltán által dirigált kollégiumi zenekar nagyszerű dallamaival kezdődött. Ezt követően a délelőtt moderátorai – Sajti Eliza és Nagy Luca – léptek mikrofonhoz. Ismertették a nap programjait, majd átadták a szót az iskolavezetésnek. Peter Stübler intézményvezető és Nuberné Honti Ivett magyar igazgató köszöntötték a megjelenteket, majd tájékoztatták az érdeklődőket az MNÁMK képzési kínálatáról.

10 órától az előzetes és a helyben megtörtént regisztráció alapján vettek részt különböző programokon az MNÁMK-ba látogatott vendégek. A németet tanító pedagógusok nyelvi orientációs beszélgetésre invitálták leendő tanulóikat, a technikum szakoktatói gasztronómiai bemutató tartottak diákjaikkal. A Németországból érkezett vendégtanárok ízelítőt adtak a német nyelv módszertanából. A jövendő MNÁMK-s diákok megismerhettek német nemzetiségi játékokat, hétköznapi, gyakorlatias kérdéseket tehettek fel jelenlegi tanulóinknak, akik igyekeztek mindenre kielégítő válaszokat adni.

Óriási sikert arattak a programok a digitalizáció és a robotika témakörében. A gyerekek drónokat reptettek, társasjátékokat játszottak i-padekkel. Hasonlóan nagy volt az érdeklődés a mikroszkópos biológiai és kémiai kísérletek iránt, de sokakat vonzott az angol sarok is.  A vendégek természetesen bejárhatták a teljes intézményt és a nap végén meglátogathatták a kollégiumot is, betekinthettek az ott folyó munkába.

Ahogy írásom elején már megemlítettem, sokan, sokat tettek azért, hogy a Nyílt napra látogatók betekintés nyerjenek az MNÁMK életébe. Igazi csapatmunka volt, köszönet érte mindenkinek! Bízunk benne, hogy a december 2-án bennünket felkereső, most még általános iskolás tanulók közül, sokakat MNÁMK-s diákként üdvözölhetünk majd 2024 szeptemberében!

Fiedler Antal

További cikkek