hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

DÖK/EURÓPA-NAP

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > DÖK/EURÓPA-NAP

2021. június 15-én, az utolsó tanítási napon került megrendezésre a DÖK/EURÓPA-NAP.

Az osztályfőnökök előzetesen egy-egy országot húztak az Európai Uniós tagállamok közül. A 10. C osztálynak a csodálatos Finnország jutott. Az első órában online kvízt oldottunk meg, amelynek témája az EU hatása a mindennapi életünkre. A 24 kérdéses tesztet szinte hibátlanul oldottuk meg, de számos új információval is gazdagodhattunk a témával kapcsolatban.

A nap második részében kapott szerepet az előzetesen kihúzott ország. Az osztályoknak a kapott országhoz kapcsolódóan négyféle feladaton kellett dolgozni.

Az első csapatnak egy, az országot bemutató plakátot kellett készíteni bármilyen technikával. A mi osztályunk Finnországot mutatta be. A plakát közepére egy szaunázó Mikulást rajzoltunk, díszítésnek hópelyheket, korcsolyát használtunk, utalva ezzel a télies időjárásra. A kép szélén a finnugor nyelvből szemezgettünk, valamint a finn himnusz QR kódja is felkerült, és az országot bemutató QR kód is helyet kapott.

A második csapatnak egy esszét kellett írni, amelynek témája, milyennek képzeljük el az EU-t. Főként az oktatásról, a mindennapi életről írtunk elképzeléseket, érintve az egészségügy, a jogállamiság témaköreit is. A harmadik csapat egy tartalmas uniós feladatokat tartalmazó füzetet tanulmányozott és oldott meg belőle érdekes feladatokat. A negyedik csoport az udvaron dolgozott, ahol a kihúzott országról kellett aszfaltrajzot készíteni.

Miután lelkiismeretesen végigdolgoztuk a délelőttöt, már csak a pontszámok összesítésére kellett várni. Nem hiába! Osztályunk I. helyezést ért el, valamint a közönségdíjat is bezsebelhettük. Értékes nyereményeket oszthattunk szét az osztály tagjai között, így még vidámabban kezdhettük meg a nyári szünidőt!

Bolvári Bianka 10. C

További cikkek