hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Elballagtak a kollégisták

MNÁMK-UBZ > Kollégium > Elballagtak a kollégisták

2022. április 25-én került sor az MNÁMK Kollégium ballagására, az intézmény ebédlőjében. Két év után, ismét személyes jelenlét mellett.

„Mert igaz, hogy az online oktatás önállóságra nevelt, de az ebben a korban nélkülözhetetlen szociális kompetenciákat nem helyettesítette.” Többek között ezt mondta ünnepi beszédében Kerek Márton, a kollégium igazgatója. Kitért arra is, hogy az érettségi előtt álló fiatalok előtt nagy lehetőségek állnak, de ezzel együtt a felelősségük is nőtt. A személyes hangvételű direktori gondolatok hallatán néhány diák szemében apró könnycseppek is megjelentek, de ez ilyenkor természetes.

Az ünnepség résztvevői számára igényes műsort állított össze a 11. évfolyam és a kollégium zenekara. Utóbbit Illés Zoltán, előbbit Bátyity Éva és Rókus Kornélia koordinálta. Az est folyamán gazdára találtak azok a díjak is, amelyeket kiváló közösségi munkáért ítélt oda a kollégium nevelőtestülete.

A ballagás a hagyományoknak megfelelően ünnepi vacsorával zárult.

Fiedler Antal

További cikkek