hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

ÉRZÉKENYÍTÉS – Most mutasd meg mire vagy képes

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > ÉRZÉKENYÍTÉS – Most mutasd meg mire vagy képes

Április 7-én a Türr István Múzeum és Bácskai Művelődési Központ szervezésében került megrendezésre a Most mutasd meg mire vagy képes elnevezésű rendezvény, melyen az érzékenyítés kapta a főszerepet. Intézményünkből több osztály is részt vett a programon.  

Diákjaink vélemény a programról itt olvashatják:

A 4.c osztályos tanulók tollából: 

Három állomáson érzékenyítő programon vettünk részt. Az első állomáson egy látássérült hölgy mutatta meg, hogyan közlekednek fehér bottal. Mi is kipróbáltuk. Szemkötővel borítottuk a szemünket és bottal közlekedtünk. Egy széket meg is találtunk vele. Megtudtuk, hogy például egy zebránál úgy tudunk segíteni az átkelésben, ha megmondjuk, hogy zöld a lámpa, vagy megengedjük, hogy belénk karoljon.? 

A második állomáson egy értelmileg akadályozott bácsival, Zoli bácsival origamiztunk. Egy templomot hajtogattunk színes papírból. Sokféle hajtás nevét megtanultuk.

A harmadik állomáson egy mozgássérült fiatal a Boccia labdajátékot mutatta be nekünk. Két csapatban a piros és kék labdákat gurítottuk minél közelebb a fehér labdához. Egyszer a piros és kétszer a két csapat győzött.

Nagyon nagyra tartjuk, hogy így is tudnak boldogan élni. A tanulság az, hogy soha ne add fel! 

Néhány felső tagozatos tanuló véleménye: 

Rengeteg új dolgot tudhattunk meg a fogyatékkal élők mindennapjairól. 

Érdekesek voltak a foglalkozások, amiken keresztül megtapasztalhattuk hogyan töltik a napjaikat a fogyatékkal élők. 

Érdekes, de kissé ijesztő is volt megtapasztalni, hogy milyen bekötött szemmel, bottal közlekedni. 

Egy értelmileg akadályozott bácsi origamizott velünk, és sokkal ügyesebben hajtogatott nálunk! 

További cikkek