hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Ez volt a 19. alkalom

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Ez volt a 19. alkalom

A „Frankelos” – MNÁMK-s pályaválasztási börze az intézmény Nyílt napjának elmaradhatatlan része. A szervezők – az MNÁMK pályaorientációt koordináló pedagógusai: Szauter Terézia, Földi Bernadett, Révainé Schőn Teréz, valamint a Frankelos és MNÁMK Baráti Kör tagjai – már hetekkel ezelőtt elkezdték a munkát.

A nap két részből állt: az első két órában a praktikum kiértékelése és tapasztalatainak bemutatása történt a 12. osztály tanulói részéről csoportokban forgószínpadszerűen a 11. osztályok diákjai számára. A nap második részében pályaorientációs beszélgetések zajlottak volt MNÁMK-sok részételével.

Volt diákjaink nagy számban fogadták el a meghívásunkat, és örömmel osztották meg tapasztalataikat a még érettségi előtt álló MNÁMK-sokkal. A skála rendkívül széles volt. Érkezett hozzánk volt diákunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, előadást tartott jogász-, orvos-, fogorvos-, gyógyszerész-, mérnök-, közgazdász-, informatikus hallgató, de hasznos információkkal várta az érdeklődőket több, Németországban élő és tanuló volt MNÁMK-sunk is. Elfogadta meghívásunkat több olyan egykori diákunk is, akik már a munka világából osztották meg tapasztalatait hallgatósággal.

Jól szervezett, hasznos nap volt. Köszönet érte a szervezőknek és az előadóknak!

Fiedler Antal

További cikkek