hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Gólyaavatás, kicsit másként!

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Gólyaavatás, kicsit másként!

Hagyomány, hogy az általános iskolát követően az MNÁMK-hoz csatlakozó nyelvi előkészítősök ? vagyis a nulladikosok – és a kilencedikesek év elejétől a Gólyabálig különböző feladatokat kapnak a 12-esektől. A végzősök ebben az időszakban ‘tesztelik’ a kis gólyákat: kik azok, akik érdemesek a megtisztelő ‘frankelos’ cím viselésére és kik nem. Utóbbira még sohasem volt példa, így idén is mindenki esküt tehetett.

Sajnos a koronavírus-járvány miatt e jeles alkalomra nem a szokásos, gólyabáli keretek között került sor. A helyszín az intézmény udvara volt, ahol maszkban és egymástól kellő távolságban tettek esküt és váltak teljes jogú ‘frankelossá’ a szeptember óta nálunk tanuló nulladikos és kilencedikes diákok.

A kellő komolysággal lezajlott esemény végén mindenki kinyomtatva megkapta a Frankel-indulót, így az MNÁMK nagy családjához frissen csatlakozott tanulóink egy következő alkalommal énektudásukról is számot adhatnak. Már nagyon várjuk?

Fiedler Antal

További cikkek