hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Intézményegység nyitvatartási rendje

A kollégium tanítási időben folyamatosan üzemel. Ha az épületben tanuló van, a pedagógiai felügyeletet biztosítani kell. A tanulók hazautazhatnak hét végén és külön engedéllyel hét közben is. Az engedélyt szülői bejelentés alapján a tanuló nevelőtanára adja meg. Az ügyeletes nevelőt tájékoztatni kell kinek, mikorra adott engedélyt.

A kollégium délelőtt zárva tart, csak azok a tanulók tartózkodhatnak bent, akik betegek, és délután mennek orvoshoz. A gimnáziumból csak azok a diákok jöhetnek vissza, akiket az osztályfőnökük visszaengedett, és igazolással látta el őket.

A hétvégi hazautazáskor az utolsó tanítási nap 16:00 óráig el kell hagyni a kollégiumot azoknak, akik elutaznak. Visszaérkezés a tanítást megelőző nap 16:00 órától, 20:00 óráig. A tanítási nap reggelén a visszaérkezés előzetes szülői kérelemre, a nevelőtanár engedélyével lehetséges.
Azok a diákok, akik nem érkeznek vissza vasárnap 20:00 óráig, a szülőtől kell igazolást hoznia.

A szülői kérelem szólhat a tanítás teljes idejére, vagy esetenként. Ez utóbbi esetben az ügyeletes nevelő is engedélyezheti a távolmaradást. Hétvégi benntartózkodási igényt három nappal előre jelezni kell. Hétvégi benntartózkodások esetén a tanulóra ugyan úgy vonatkoznak a Házirend szabályai, mint tanítási időben.