hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kollégiumi Mikulás

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Kollégiumi Mikulás

Nem akartunk állást foglalni az örök vitában – a Mikulás december 5-én, este, vagy december 6-án érkezik -, de bizakodva tekintettünk a mai este (december 5.) elé. Aztán jött a megnyugtató Facebook-bejegyzés: 17 órakor ebédlőnk vendége lesz a Nagyszakállú.

Hát csak eljön! Még ma! De jó! Megérdemeljük? Végül is jók voltunk egész évben. És zsákjában hoz nekünk minden jót? Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kíséretében cipőnket kipucoltuk, lelkünket kifényesítettük, és vártuk a Mikulást a megadott időpontban az ebédlőben.

Nem is kellett csalódnunk. Megérkezett a maga valóságában, két ismerősnek tűnő krampusz kíséretében. Fáradtnak tűnt. ‘Francia’ benyomást keltve leült, majd azt mondta, ígértek neki egy filmet. ‘Nézzük meg együtt! Kíváncsi vagyok, tényleg ilyen jó ez a Frankelkolesz?’ A film egy felderítő, igazi szellem, szállító, vegyész, ex-kommandós, valódi hóhér, hacker és a főnökük alkotta terrorelhárító csapatról szólt. Kemények voltak. Nagyon durván nyomták. Volt némi hasonlóság köztük és a kollégiumi nevelők között, de ez biztos csak a véletlen műve lehetett.

Mindenesetre a Mikulás elégedett volt a látottakkal. Mondott pár szót, majd megdicsérte a legszebb (105) és picit elmarasztalta a legrendetlenebb (214) szoba lakóit, előbbieket csokival, utóbbiakat virgáccsal ‘jutalmazva’. Hogy honnan tudta, el sem tudom képzelni, de a legaranyosabb kollégiumi párt is szólította, és egy-egy csokit adott át a Mari Patrícia-Illés Attila kettősnek. Végül az elmaradhatatlan kollégiumi zenekart felkonferálva intett búcsút nekünk. Zenészeink most is kitettek magukért.

Profi muzsikájuk után Marci bácsi kért szót. Elmondta, nagyon sajnálja, hogy egyéb teendői miatt keveset van a diákok között, de a mai este is megerősítette abban, hogy nagyon jó ehhez a közösséghez tartozni. Megható gondolatait csak a finom, rántott husi-kukoricás rizs-savanyú káposzta kombinációból álló, ünnepi vacsora múlta felül, Mikulás-csomag és narancs-kísérettel.

Szép este volt! Köszönet a szervezőknek! Gyöngyi néni és Laci bácsi a nevelők közül és a 12- évfolyam. Meg természetesen a zenekarunk, Zoli bácsi irányításával. Mennyit is kell még aludni a 2020-as Mikulásig?

Fiedler Antal

 

További cikkek