hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Netmentor program 

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Netmentor program 

Június 8-án a 3. és 4 osztályokba látogattak gimnazisták a Netmentor program keretében. A diákok 3 órán keresztül ismerkedtek a digitális eszközök helyes használatával, az internetbiztonsággal és beszélgettek az internetes zaklatásról.  

Az első órában felismertek különböző alkalmazásokat, és megtudták, hogy milyen a biztonságos jelszó, amit nem lehet könnyen feltörni. A következő órában a telefonálásról volt szó. Ki kellett találni, hogy miért rossz a telefonbetyárkodás. Az utolsó órában egy chatben rosszindulatú kommenteket írtak egy kitalált személynek és válaszoltak is rá. Megbeszélték, hogy milyen érzés ez a sértettnek, és milyen következményekkel jár a zaklatás. Zárásként összegyűjtötték az osztálytársak egymás jó tulajdonságait. 

A gyerekek megtanulták, hogy veszélyes is lehet a digitális eszközök használata. Nem szabad idegeneknek írni. Nem szabad bántó üzeneteket küldeni és telefonbetyárkodni. 

Nagyon tetszett az osztályoknak a Netmentor program, mert érdekes és hasznos dolgokat tanultak.  

4.c osztály 

További cikkek