hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szüreti játszóház az alsó tagozaton

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Szüreti játszóház az alsó tagozaton

Október 25-én az őszi szünet előtti napon Szüreti játszóházban vettünk részt.

Az első órában plüss macit varrtunk. A költségeket az iskola állta a papírgyűjtés és a farsangi bálból befolyt összegből. Ezt követően felöltöztünk halloween-i jelmezbe és körbesétáltunk az osztályokban.  A 2.c osztályban bulival vártak bennünket. Ezt követően egy őszi éjszakai képet festettünk. Népi gyerekjátékokat játszottunk az utolsó órában: Gyertek haza libuskáim és a Csőszjátékot.

Nagyon jól éreztük magunkat, boldogan vittük haza a macikat.

4.c osztály

A csodák világa

Először sokat játszottunk, énekeltünk, mulattunk az őszi barkácsdélelőtt folyamán. Színes ernyőt lebegtettünk, őszi leveleket gyűjtögettünk. Csináltunk pár kismackót, nevük különböző volt. Egyszer-egyszer hibázgattunk, végül mégis sikerrel jártunk, kis kedvenceket csodálhattunk. 

Reggel, amikor felkeltem és beértem az iskolába, nagyon örütem, hogy mindjárt őszi szünet. Mikor kipakoltunk és mindenki beért, lementünk az aulába és meghallgattuk Klári néni köszöntőjét és visszamentünk az osztályba.

Ott volt két néni, akik varró órát tartottak. Nyuszit varrtunk.   Amikor készen lettünk, Blanka gumicukrot osztott, mert névnapja volt. Ezután baglyot készítettünk, aminek gomb a szeme, és oda kellett varrni, de én elrontottam, ezért lett szempillája is. Csináltam neki masnit is.

Ami nagyon jó móka volt, az a denevér. Nevetséges, mert WC appír gurigából kellett készíteni. Fekete a lába és a szárnya is. Mikor elkészültünk, lementünk az udvarra játszani. Jót tátszottunk, és mentünk ebédelni. Ebéd után elmegyek Pannáékhoz, és ott is jót játszunk. Aztán őszi szünet!!

Völgyi Fruzsina 4. a

 
 

További cikkek