hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > A vitázás és én

Szerencsés helyzetben vagyok, mert elmondhatom magamról, hogy május 27-én részt vehettem a Jugend debattiert in Mittel-, Ost- und Südosteuropa nevű vitaverseny országos döntőjén, ahol országos 2. helyezést értem el, és így kvalifikációt szereztem a nemzetközi megmérettetésekre, amelyekre szeptember végén kerül majd sor.

A vitázás időközben a hobbimmá, az életem részévé vált, pont mint ahogyan a program sem csupán egy versenyt jelent számomra többé, hanem közösséget, baráti kört. Élveztem, hogy egy év kihagyás után újra átélhettem a megmérettetés atmoszféráját. Az utóbbi években sok időt és energiát fordítottam a projektre, és különösen örültem, mert most Varga Lászlóval eljutottunk az országos elődöntőig. Az országos döntőbe jutással arra is lehetőségem nyílik, hogy a projektben alumnusként tevékenykedhessek. Ezt is nagyon várom már.

Természetesen izgalmas és érdekfeszítő volt a megmérettetés napja, de hála az elmúlt évek tapasztalatának és a kifejezetten jó hangulatnak, mindannyiunknak nagy élmény volt, akkor is, ha az online megoldás nem tudta a szemtől szemben való vitázás hangulatát teljesen visszaadni.

Büszke vagyok, hogy képviselhettem az iskolámat, de főleg a projekttanáraimat és tanulótársaimat, hiszen – attól függetlenül, hogy a verseny maga külső segítség nélkül zajlik le – a felkészülés egyértelműen csapatmunka, amiből mindenki kivette a maga részét, akkor is, ha a hiányzó jelenléti faktor miatt sok minden nehezebb volt, és magamat is motiválnom kellett, hogy egyáltalán részt vegyek a versenyen.

Schoblocher Dávid (11.A)

A 11. országos vitadöntő itt tekinthető meg: 11. országos döntő

A szakköri munkáról egy televíziós anyag (10:57-ig): MNÁMK vitaszakkör

További cikkek