hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > „A zene az kell!”

2022. április 27-én zeneteremmé, MNÁMK Zenedélután helyszínévé alakult át intézmény nagy sportcsarnoka. Az immár 12. alkalommal megrendezett népszerű műsornak most először adott otthont a sportcsarnok. Eddig az aulában énekeltek, táncoltak, zenéltek a diákok és a tanárok, de a szervezők úgy döntöttek, a nagyobb tér kellemesebb szórakozást ígér. Igazuk is lett.

A mintegy háromórás programban vendégként lépett fel a Mercedes-Benz Schule, az MNÁMK kecskeméti tagintézményének öt diákja – osztályfőnökük kísérte őket -, de hallhattuk a Jóbarátok című népszerű filmsorozat betétdalát Daniel Rades, német igazgatóhelyettes előadásában és a legendás Illés Együttes, Az utcán című nótája is felcsendült az MNÁMK énekkara és a tanári kórus tolmácsolásában, gitár- valamint dob kíséretében.

A szép számú közönség gyönyörködhetett még balettben, társas- és hipp-hopp táncban, népzenei összeállításban, a harmonika, a zongora, a fuvola és a hegedű hangjában, illetve tapsolhatott kiváló énekprodukcióknak is.

Kovács Andrásné, Emmert József és Munding Aliz mindent kiválóan megszervezett. Köszönet érte! Ahogy a fellépők nagyszerű előadásaiért is! Várjuk az értékes hagyomány folytatását!

Mert a Valahol Európában című musical egyik betétdalában is ezt hallhatjuk:

„Lehet egy dal, vagy ritmus vagy zaj, egy árva hang, egy jel.
a zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!
Mert a jó, a rossz csak szó, olyan, ami sokszor változó,
de egy ismerős hang, az megmarad, máris érzed, hogy védve vagy,
a dal egy biztos hely!”

Fiedler Antal

További cikkek