hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Adatbázisokban kerestek…

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Adatbázisokban kerestek…

Rendhagyó magyaróra az Ady Endre Városi könyvtárban

2022. 12. 09-én a 10. c osztály meghívást kapott az Ady Endre Városi Könyvtárba. Az impozáns épületet először megtekintették a vidéki tanulók. Ezután egy izgalmas előadáson vettek részt, amelynek a témája az adatbázisokban való tájékozottság.

A délelőtt során számos adatbázist ismerhettek meg a tanulók, ami nagy segítségükre lehet számos tantárgy tanulásához. Előkerültek többek között a Matarka, az Elektronikus Periodika,a Hungaricana, valamint az Arcanum elnevezésű adatbázisok. Részletes és játékos bemutatót láthattak a Magyar Elektronikus könyvtárról, valamint megismerkedhettek az Ady Endre Városi Könyvtár honlapjával is. A tájékoztató után Kahoot játék következett, összefoglalva a hallottakat, ezt követően pedig lehetőség volt az ingyenes beiratkozásra is a könyvtárba.

A két óra alatt-a sok játéknak köszönhetően-sok csokival, ajándék könyvjelzővel és persze hasznos ismeretekkel gazdagodhattak a tanulók.

Páncsity Orsolya

magyartanár

További cikkek