hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

HVG rangsor: országos 1. történelemből az MNÁMK

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > HVG rangsor: országos 1. történelemből az MNÁMK

A HVG a 2021-2022-es tanévben elért eredmények alapján ismét összeállította Magyarországon működő gimnáziumok rangsorát. Történelem tantárgyból a bajai MNÁMK diákjai érték el az országban legjobb érettségi eredményeket, így az intézmény a képzeletbeli dobogó 1. helyére állhat fel. A nyelvi érettségik tekintetében 29. helyen, matematika tantárgyból pedig 44. helyen végeztek az iskola tanulói.

Az összesített rangsorban 72. a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja az ország gimnáziumai között. Az alapítványi fenntartású intézmények között a 2. helyet szerezte meg a bajai német iskola.

A HVG országos mérések, érettségi átlagok és egyetemi felvételi eredmények alapján állította fel ezeket a rangsorokat:

  • Figyelembe vették, hogy az intézmények tanulói az országos kompetenciamérésen matematikai és szövegértési képességek tekintetében milyen eredményt értek el.
  • Kiszámolták a matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelvi érettségi eredmények iskolai átlagát, ahol plusz pontot jelentett az emelt szintű vizsgák magas száma.
  • Áttekintették az iskolák felsőfokú továbbtanulási eredményességét a nappali tagozaton állami alap- és osztatlan képzésbe bejutott tanulók által elért pontszámai átlaga alapján. Szempont volt az is, hogy az intézményből hány tanuló folytatja tanulmányait külföldi egyetemen.

Az MNÁMK német nemzetiségi intézményként és külföldi német iskolaként sokszínű és különleges képzési programot valósít meg, ahol minden diák megtalálhatja az érdeklődésének, képességeinek megfelelő utat az érettségihez.

A szép eredményekben benne van a magyar és német anyanyelvű pedagógusok, a lelkes diákok és az őket segítő intézményi dolgozók munkája, ezen felül mindaz, ami számokkal nem mérhető: a nyitott iskolai légkör és az intézmény közösségének együttműködést segítő összetartozása.

Gratulálunk és további eredményes és élményekben gazdag nevelő-oktató munkát kívánunk az MNÁMK közösségének!

Fényképek forrása: HVG

További cikkek