hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Ifjú MNÁMK-s bármixerek

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Ifjú MNÁMK-s bármixerek

A tanév befejezésekor néhány MNÁMK-s tanuló nemcsak az intézmény által kiállított bizonyítványt kapta meg, hanem alapfokú bármixer képzettséget igazoló oklevelet is átvehetett.

Történt, hogy Molnár Kristóf turisztikai és vendéglátóipari szakoktató, Ludányi István a Magyar Bárszövetség alelnöke és a Mojito Mixer Iskola februárban 11 alkalomból álló alapfokú bármixer tanfolyamot hirdetett. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel két csoport is indult. Diákjaink nagy lelkesedéssel és még annál is nagyobb motiváltsággal vetették bele magukat a koktélok készítésének rejtelmeibe. Az eredmény sem maradt el: a leendő bármixerek, finom, ízletes és esztétikus koktélokkal lepték meg a vizsgabizottságot, melynek tagjai ezt követően örömmel állították ki a hivatalos okleveleket. Volt olyan ifjú tehetség, aki a helyszínen állásajánlatot is kapott!

S, hogy lesz-e folytatás? Ősszel barista (kávékészítés) tanfolyam, egy év múlva ismét bartender. Aki pedig tovább szeretné képezni magát, haladó tanfolyamon vehetnek részt Budapesten, ahol minden hónapban indul american bartender, flair (üvegdobálós) képzés.

Fiedler Antal

További cikkek