hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

MNÁMK a foci EB-n is

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > MNÁMK a foci EB-n is

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kérésére iskolánkban olyan diákokat kerestek, akik a magyarországi Európa-bajnoki mérkőzéseken segédkeznek a vendégek ellátásában. Gimnazistaként érdekes kalandnak ígérkezett, hogy kipróbáljuk képességeinket, nyelvtudásunkat a munka világában. Sokan éltünk a lehetőséggel és jelentkeztünk. Izgatottan készülődtünk, hiszen még semmi tapasztalatunk nem volt ebben a munkakörben.

Online képzés és a Puskás Aréna bejárása után felkészülten kezdtük a munkát. Eredetileg négy magyarországi meccsre szólt a felkérés. A kilencven percek alatt a Sky Boxokban és Clubbokban kellett kiszolgálnunk a vendégeket. Vártuk és üdvözöltük őket, ételeket és italokat szolgáltunk fel, majd a meccs végén összepakoltunk. Mivel elégedettek voltak a munkánkkal, az eredeti felkérés kibővült azzal, hogy a mérkőzések előkészületeiben is segédkezhettünk. Voltak, akik a konyhán a séfek keze alá dolgoztak, mások evőeszközöket és poharakat törölgettek fényesre, amit aztán a terítéshez használtunk.

A magyar mérkőzések fantasztikus hangulatban teltek. A legemlékezetesebb és leghátborzongatóbb élményben mégis a francia-portugál meccs alatt volt részünk. Ebben az időpontban válogatottunk Németországban játszott. A legtöbb magyar néző testben a Puskás Arénában, de lélekben a Münchenben játszó magyarokkal volt. A francia-portugál meccs éppen eseménytelenül telt, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a magyar szurkolók a „RIA-RIA HUNGARIA” skandálásába és a Himnusz éneklésébe kezdtek. Ez még a hangszigetelt üvegeken is áthallatszott. 2-1-nél pedig szinte felrobbant a stadion. Mi sajnos nem nézhettük a meccseket, de a hangulat kárpótolt minket.

Óriási élményben volt részünk! Örülünk, hogy bepillantást nyerhettünk az Eb lebonyolításába, átélhettük ezt a fantasztikus hangulatot és együtt szurkolhattunk a magyar csapatnak! Hatalmas köszönet Molnár Kristóf Tanár Úrnak a szervezésért, aki nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Kállai Zsófia, Verebélyi Liza

MNÁMK 11. a,b

További cikkek