hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Debreceni Német Általános Iskola

2022. szeptember 1-jén nyitja meg kapuit a Debreceni Német Általános Iskola.

Hol?4027 Debrecen, Sinai Miklós utca 4.
Kiket várunk?német és magyar anyanyelvű, első osztályba készülő gyermekeket
Ki tanit nálunk?német és magyar anyanyelvű pedagógusok
Mit nyújtunk?általános iskolai alsó tagozatos oktatást (1.-4. osztály)
Hogyan tovább?a magyar anyanyelvű gyermekek a debreceni német-magyar kéttannyelvű Dózsa György Általános Iskolában folytathatják tanulmányaikat
Bővebb információ:e-mail: titkarsag@ubz-dgd.hu
telefon: +36 52 759 740  
honlap: https://ubz-dgd.hu/
Jelentkezési lap:Debreceni Német Altalános Iskola ? Jelentkezési lap


A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (MNÁMK), mint a Német Szövetségi Köztársaság által elismert ?Külföldi Német Iskola? Debrecenben német általános iskolát alapít, hogy lehetőséget biztosítson a városban működő német cégek munkavállalói számára gyermekeik német rendszerű oktatásban történő részvételét, valamint a magyar gyermekeknek a német nyelv elsajátítását és a német kultúra megismerését. Az iskola a német és a magyar kultúra találkozóhelyeként (?Begegnungsschule?) módszertani sokszínűségre épülő, élményalapú oktatást kínál.

A Debreceni Német Általános Iskola a bajai MNÁMK tagintézményeként működik. Az intézmény fenntartója az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány.

A Debreceni Német Általános Iskolában 1.-4. osztályos tanulók számára biztosítunk német nyelvű általános iskolai nevelést-oktatást. A tanév végén német bizonyítványt kapnak a tanulók, amely lehetővé teszi, hogy Németországban is zökkenőmentesen folytathassák tanulmányaikat, de a magyar iskolarendszerbe történő beilleszkedésük is problémamentes.

A magyar anyanyelvű tanulók ismerkedése az írással-olvasással magyar nyelven történik, és a magyar nyelv és irodalom tantárgyat a Magyarországon érvényes tanterv szerint tanulják. A német anyanyelvű tanulók németül tanulnak írni és olvasni, és a magyart, mint idegen nyelvet tanulhatják.

Az iskolában folyó egész napos nevelés-oktatás Németországból érkező német anyanyelvű tanítók és magyar osztálytanítók, valamint napközis tanítók együttműködése révén valósul meg.

A Debreceni Német Általános Iskola gyermekbarát, modern berendezési tárgyakkal és digitális eszközökkel felszerelt épülete Debrecenben, a Sinai Miklós utca 4. szám alatt található.

Az új iskolában 2022. szeptember 1-jén indul az oktatás. Egy első osztály indul, amelybe német és magyar anyanyelvű gyermekek jelentkezését várjuk (max. 20 fő).

Amennyiben kérdése van a szeptemberben induló Debreceni Német Általános Iskolával kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére.