hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Nemzetiségi ösztöndíjasaink

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Nemzetiségi ösztöndíjasaink

Emmert Eliza 11.c és Hársch Márton 11.b osztályos tanulók vehették át 2019. október 10-én a nemzetiségi ösztöndíjat Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától. Nagy megtiszteltetés iskolánk közösségének, hogy 17 intézmény 34 tanulója között az MNÁMK két diákja is szerepelt a díjazottak között. Az ünnepélyes átadáson részt vett Szauter Terézia, az MNÁMK főigazgatója is.

Az elmúlt évek gyakorlatát követve, a minisztérium ebben az esztendőben is meghirdette pályázatát a 2019. évi Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjára.

A kiírás célja Magyarország valamely nemzetiségéhez tartozó, kiemelkedő képességű, a pályázat benyújtásakor 10. évfolyamos tanulók támogatása. Az államtitkárság az érettségi vizsgáig hátralévő két tanévben havonta ösztöndíjat folyósít a nyerteseknek.

Soltész Miklós államtitkár úr köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy az ösztöndíj egyrészt segítség a fiataloknak az érettségi megszerzéséhez, másrészt felelősség is, hiszen tőlük, mint a jövő nemzetiségi értelmiségétől várjuk majd a nemzetiségi hagyományok tovább adását és a nemzetiségek érdekképviseletét is.

Szívből gratulálunk!

Fiedler Antal

Tircsi Richárd, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetiségi főosztályvezetője, Hársch Márton,
Emmert Eliza, Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára, Szauter Terézia az MNÁMK főigazgatója 

 

Emmert Eliza, Hársch Márton, Szauter Terézia

csoportkép a 34 díjazottal, kísérőikkel és a minisztérium munkatársaival

Emmert Eliza, Hársch Márton és a tavalyi díjazott Sándorfi Eszter

További cikkek