hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Nemzetközi Jdi-döntő

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Nemzetközi Jdi-döntő

Mach mit! – Pro oder Contra?

–          Ha szeretnél megtanulni meggyőzően vitázni,

–          német szókincsedet bővíteni,

–          a világ különféle tájáról sok embert megismerni:

akkor egyértelműen Pro, vagyis Mach mit!

Mi kilencedikes diákokként vettünk először részt a Jdi-szakkörön. Az elején nehéz volt megszokni, hogy egy adott témáról németül kell vitáznunk, sokszor nem is a saját nézeteink alapján, ráadásul reagálnunk kell a másik oldalon érvelők véleményére is. De ha ezt az ember egyszer elsajátította, onnantól kezdve már megy, mint a karikacsapás! Ezért vagyunk idén is lelkes tagjai a szakkörnek. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg élményben és programban lehet részünk.

Múlt csütörtökön (2019.10.10-én) is személyesen hallgathattuk meg a nemzetközi vitadöntőt, ami Budapesten, a Nemzeti Múzeumban került megrendezésre. Iskolánk kisbuszával vágtunk neki az útnak két tanárnőnk kíséretében. Az idei nemzetközi döntő vitakérdése így szólt: „Korlátozzák-e a személyenként igénybe vehető repülőutak számát?”

Észt, szlovák, ukrán és bolgár diákok szálltak vitába, nyertesként a bolgár fiú került ki. A közönség soraiban ülve abban reménykedtünk, hogy jövőre Magyarországot és iskolánkat képviselve, közülünk állhat ki valaki a pódiumra. Ehhez viszont az kell, hogy sok lelkesedéssel és kitartással részt vegyünk a Jdi-szakköri foglalkozásokon és rendezvényeken.

Gida Csoboka (10.A) és Kállai Zsófia (10.A)

További cikkek