hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Panna „aranyosan” verselt

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Panna „aranyosan” verselt

Immáron 10. alkalommal rendezték meg 2021. szeptember 25-én, szombaton Szekszárdon az országos „Fedorka-Sosevolt Versnapot”. A versenyre az ország bármely pontjáról lehetett nevezni, sőt még határon túlról is érkeztek tanulók.

 A verseny 1. fordulójába 307 diák nevezett be. Ebben a versenyrészben online kellett küldeni a diákoknak egy verset. Ebből a fordulóból 117 versenyzőt hívtak be a 2. fordulóba Szekszárdra, a Babits Mihály Kulturális Központba. Ebben a fordulóban 82 településről érkeztek diákok. Itt a verseny két fordulóból állt. Egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett elmondani a diákoknak.

Szauer Panna 10. c osztályos tanuló először Vas István: A bíróné dala című versét mondta el, majd Pilinszky János: Francia fogoly művével kápráztatta el a zsűrit és a közönséget. Az eredményhirdető gálához hosszú órák vezettek, de megérte az izgalmas várakozást.

Panna arany minősítésben részesült és elnyerte a neves zsűri Reménység Díját, emellett számos értékes nyereménnyel távozhatott.

Gratulálunk Panna! Csak így tovább!

Páncsity Orsolya

felkészítő tanár

További cikkek