hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Siker az érvek csatájában

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Siker az érvek csatájában

Április 23-án nagy nap virradt ránk, hiszen ezen a napon rendezték a „Jugend debattiert in Mittel-, Ost- und Südosteuropa” német nyelvű vitaverseny országos kvalifikációs fordulóját, ahol mi képviseltük iskolánkat. 16 vitázó érvelt amellett vagy az ellen, hogy a jelenléti oktatást ki kell-e egészíteni szabadon választható távolléti oktatással.

A nehéz téma sok fejtörést okozott kezdetben, de ismét bebizonyítottuk, hogy együtt bármire képesek vagyunk, mert mindketten bejutottunk a május 25-én rendezendő elődöntőbe, az ország legjobb nyolc vitázója közé. Nagyon örültünk, hogy ezen a nagy presztízsű versenyen tanúsíthattuk a zsűri előtt vitázó tehetségünket és a vitaszakkör nyújtotta felkészülés alaposságát.

A felkészülésben kiemelt szerepe volt a korábbi országos negyedik helyezett, profi vitázó Kállai Zsófinak (11.A), aki szabadidőt és energiát nem kímélve támogatott és biztatott minket. Természetesen köszönjük a támogatást a projektben részt vevő felkészítő tanároknak: Péter Szandra, Major Hajnalka és Zsednai Dóra tanárnőknek, Nathalie Lehmann-nak, és a vitaszakkörös diákoknak, akik a felkészülés és gyakorlás időszakában végig keményen dolgoztak a vitázók sikeréért. Hálásak vagyunk az értékes érvforrásokkal, ötletekkel és adatokkal szolgáló pedagógusoknak: Adorján Adrienn, Ivánkovich Anita, Kovács Villő és Christiane Schmiing tanárnőknek, illetve Matthias Muth, Daniel Rades és Vétek Frigyes tanár uraknak.

Schoblocher Dávid (11.A) és Varga László (10.B)

További cikkek