hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szeptember 1-jétől az MNÁMK külföldi német iskola

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Szeptember 1-jétől az MNÁMK külföldi német iskola

A leendő kis elsősök egy jelképes iskolakapun át vonultak a helyükre az MNÁMK sportcsarnokában szeptember 1-jén megrendezett tanévnyitó ünnepségen. Ezt követően felcsendült a magyar, a német és a magyarországi németek himnusza, majd a legkisebbek, a 4. évfolyam és gimnázium tanulói mutatták be színes műsorukat.

Egri Miklós, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumi elnöke megköszönte az intézmény vezetőségének és dolgozóinak azt a sok munkát, mely lehetővé tette, hogy szeptember 1-jétől az MNÁMK teljes jogú külföldi német iskolaként folytathassa működését. Egyúttal elismerését fejezte ki Szauter Teréziának sok éves elkötelezett, magasszínvonalú szakmai munkájáért, amit az intézmény vezetőjeként az elmúlt évtizedek során kifejtett.

Peter Stübler, intézményvezető ezen a napon pedagógusként 26., összesen 38. alkalommal vett részt tanévnyitón, de az idei nagyon különleges volt számára, hiszen ettől kezdve a világ 140 külföldi német iskolájának egyikét vezeti Baján. Külföldi német iskolák inkább olyan nagyvárosokban működnek, mint New York, Párizs, Milánó vagy Sydney, ehhez a körhöz tartozik szeptember 1-jétől az MNÁMK Baján. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ehhez hozzájárult. Az MNÁMK magyarországi német gyökerekkel rendelkezik, innen vált mára országosan elismert oktatási intézménnyé, de itt mindenki ismeri a gyökereit, tisztában van vele, hogy hol tart és merre fog tovább fejlődni. Ebben az intézményben érték az elfogadás, az egymás iránt mutatott tisztelet, hogy olyan hely maradhasson az MNÁMK, ahová mindenki szívesen lép be, hiszen az MNÁMK közösségéhez tartozni nagyon különleges érzés.

A tanévnyitó ünnepség zárásaként az intézmény új dolgozóit Peter Stübler virággal köszöntötte, majd a 8. osztályosok szép hagyományt folytatva, MNÁMK-s nyakkendőt ajándékoztak az elsősöknek. A 2023-2024-es tanév ünnepélyes megnyitóját az Európai Unió himnusza zárta a vegyes diák- és dolgozói kórus előadásában.

Fiedler Antal

Fényképek forrása: Kelemen Áron / Bajahangja Kft.

További cikkek