hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Visszatért a foci Bajára!

A Bajai LSE felnőtt csapata nem indult a 2017/18-as labdarúgó bajnokságban, így a városnak egyetlen csapata maradt a megyei III. osztályban vitézkedő Bajaszentistván. Aki kicsit benne van a sportberkekben, az tudja hogy ez milyen szégyen ránk nézve. Pedig hogy mekkora is lehet a foci ereje, azt a három napon keresztül az MNÁMK sportcsarnokában zajló középiskolás Fenyőfa kupa ismét bizonyította.

A selejtezőket hétfőn és kedden rendezték, szerdán pedig már az elődöntőkre és a döntőkre is sor került, melyre dugig megtelt a sportcsarnok. Mind két bronz csatán érdekeltek voltak a Türrösök, de le kellett nyelniük azt a békát, hogy a fiúk és a lányok is alulmaradtak. A fiúk 6 – 3-ra kaptak ki a Bányaitól, míg a lányok 5 – 2-re a bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumtól.

Következett a női döntő ami parádés mérkőzést hozott. A női focit sokan lebecsülik, de a látottak alapján elmondhatjuk, hogy fejlődik a szakág városunkban. A Berczkisek csúsztak – másztak, sőt ha kellett egymásnak is becsúsztak nagy igyekezetükben, a gólokat azonban a Bélások rúgták. Méghozzá szám szerint 4-et, így simán hozták ezt a döntőt.

A fiúk fináléjába a Szent László ÁMK és az MNÁMK csapata került. Valóságos pokol várt a „Szent Lacisokra” hiszen a házigazdák B – közepe végig szurkolta a találkozót, megadva ezzel az egész döntő alaphangját.

Ennek ellenére a döntő tapogatózó játékkal kezdődött, míg a 7. percben egy szöglet után Baladin Dominikmegszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd a szünetig meg is duplázta előnyét a Frankel. A Szent László igazából a második félidőben sem tudott kibontakozni. Erejükből csupán egyetlen kapufára tellett, míg a Frankel még egyszer betalált, és végeredményben 3 – 0-ra magabiztosan győzött.

Az eredményhirdetésen a díjakat Szauter Terézia  főigazgató helyettes adta át.

A torna végeredménye

Lányok

1. III. Béla Gimnázium

2. Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola

3. Hunyadi János Gimnázium Bácsalmás

4. Türr István Gazdasági Szakgimnázium

Különdíjak

A torna legjobb játékosa. Braun Emese  (III.Béla Gimnázium)

A torna gólkirálya. Gálos Anna  (III.Béla Gimnázium)

A torna legjobb kapusa: Bányai Dorottya (III.Béla Gimnázium)

Fiúk

1. MNÁMK

2. Szent László ÁMK

3. Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola

4. Türr István Gazdasági Szakközépiskola

Különdíjak

A torna legjobb játékosa: Baladin Dominik (MNÁMK)

A torna gólkirálya: Bajnok Noel (Bányai)

A torna legjobb kapusa: Wakler Zoltán (Szent László ÁMK)

Antal Tibor | 2017. december 13.

Fenyőfa kupa 2017 galéria

További cikkek