hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Wordwall képzés az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Wordwall képzés az MNÁMK-ban

2021. október 14-16. között Lengyelné Dr. Molnár Tünde tartott egy továbbképzést az MNÁMK-ban, amelyen iskolánkból huszonegy kolléga vett részt. A részben személyesen, részben online tartott képzés a digitalizáció az iskolák és a tanítás számára kínált lehetőségeivel foglalkozott. Hallhattunk hasznos információkat az érintőképernyős eszközök alkalmazási lehetőségeiről, illetve szóba került a digitális gyakorlatok és tananyagok Wordwall alkalmazással történő fejlesztése is.

A képzés első napján a kollégák először egy előadást hallgattak a digitalizáció és az automatizálás gazdasági és társadalomi aktuális trendjeiről, mint például a 3D nyomtatás, a mesterséges intelligencia és a BigData. A nap második részében az érintőpanelek működésének megismertetése és a Wordwall alkalmazás funkcióinak és lehetőségeinek bemutatása volt terítéken. 

A második képzési napon a gyakorlaton volt a hangsúly, hiszen egy munkafázisban minden résztvevő elkészítette első Wordwall-gyakorlatát, amelyet aztán videokonferencia keretében mutattak be. Zárásként eszmecserét tartottunk gyakorlati kérdésekről, didaktikai megfontolásokról és a Wordwall gyakorlati alkalmazásainak lehetőségeiről.

A harmadik napon a résztvevők további tartalmakat és gyakorlatokat dolgoztak ki a Wordwall-on. Elmélyítették ismereteiket és készségeiket a Wordwall és a digitális tanulási alkalmazások terén. A tanfolyamon szerzett tudás birtokában új, izgalmas és digitális tanulási utakat mutathatunk meg diákjainknak annak érdekében, hogy fenntartható módon közvetítsük a tartalmat és a kompetenciákat.

Daniel Rades

További cikkek