hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

XIII. „Frankelos” pályaválasztási börze

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > XIII. „Frankelos” pályaválasztási börze

A 2017-2018-as tanévben immáron tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Frankelos és MNÁMK Baráti Kör szervezésében 2017. december 2-án gimnáziumunkban a már hagyománnyá vált pályaválasztási börze az iskola 11-12. osztályos tanulói számára.           

A nap első részében a 12. osztályos tanulók tartottak prezentációkat a 11. osztály tanulóinak az előző évben szerzett egyhetes szakmai gyakorlat tapasztalatairól, mely szintén az MNÁMK pályaválasztási-koncepciójának egyik kedvelt fő eleme.

A szombati rendezvény során egykori MNÁMK-s diákok tartottak előadást és beszéltek tanulmányaikról (felsőfokú intézményben, felsőfokú szakképzésben), szakmai- és adott esetben már a munkaerő-piacon szerzett tapasztalataikról.

Minden 11-12. osztályos tanulónak lehetősége volt a nap folyamán minimum két előadást meghallgatni, majd utána a közös beszélgetésen, adott esetben egyéni tanácsadáson is részt venni. A hallgatók és előadók között sok esetben létre jött egy olyan kapcsolat, hogy a továbbiakban is segíteni tudják a pályaválasztókat.

Felhívásunkra szép számmal jelentkeztek egykori tanulóink, akik már diákként is részt vettek ezen a rendezvényen és most örömmel vettek részt előadóként a rendezvényen egykori iskolájukban. Sok egyeztetést követően 24 előadót köszönthettünk 2017. december 2-án reggel. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Nekik, hogy szabad idejüket feláldozva felkészülten eljöttek, hogy saját tapasztalataikkal is segítség a pályaválasztás előtt álló tanulóinkat és velünk töltötték ezt a napot! A mellékelt táblázatban látható, hogy mely területekről, felsőoktatási intézményekből érkeztek előadók: Táblázat

Reméljük, hogy a pályaválasztási-nap elérte a célját és a következő tanévben is megrendezhetjük a Ti segítségetekkel a 14. pályaválasztási börzét!

Szervezők:

Szauter Terézia, Révainé Schőn Teréz, Lengyel Anita és Kiss Ildikó a Frankelos és MNÁMK Baráti Kör képviseletében

További cikkek