hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Digitális Edukációs Múzeumi Órák

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Digitális Edukációs Múzeumi Órák

A Felelős Szülők Iskolája hírlevélből értesültem az igen érdekesnek ígérkező programról. A szülőkkel és kollégákkal egyeztetve regisztráltam a programra. A szervezőktől 15-én megkaptam a javasolt órarendet és a linkeket az összeállított ‘órákról’. Ezekből az ötödikes osztályom életkorának és érdeklődésének megfelelő témákból állítottam össze a következő programot:

8-kor Rövid megbeszélés

8.05-Napindító-„DEMÓ” beköszönő

8.15-Balatoni József-Jocó bácsi köszöntője, múzeumi vetélkedő (REDMENTA kviz)

8.50-LESKOWSKY HANGSZERGYŰJTEMÉNY-(2 videó zenei bemutatóval)

9.25-Magyar Kereskedelmi Vendéglátóipari Múzeum-Milyen volt az irodalmi kávéház? (Videók-learningApps tankockák)

9.50-MAGYAR NEMZETI MÚZEUM-Mindent a lovagkorról. (learningApps)

10.55-SAVARIA Múzeum-Kalandozás a képtárban (KAHOOT vetélkedő)

11.05-REPTÁR-Szolnoki Repülőmúzeum-virtuális séta, videó (kviz)

11.50-Kecskeméti Katona József Múzeum-Bűvészkedjünk együtt!
  ÖSSZEGZÉS

A program ideje alatt a teams-ben értekezlet formájában tartottuk a kapcsolatot. Lehetőségük volt segítséget kérni a továbbhaladáshoz. Nagy érdeklődéssel, várakozással és kíváncsisággal indultak el a felfedező útra. A választott múzeumi helyszínek és a hozzájuk kötődő feladatok, kvízek, vetélkedők változatossága, a gyerekek számára nagyon élvezetessé, szórakoztatóvá tette ezt a délelőttöt. Beszámolóikat mellékelem. Ezekből kiderül, milyen is volt valójában ez a DEMÓ nap.

A legjobban az irodalmi kávéházas videó tetszett, viszont személyesen szívesen ellátogatnék a Leskowsky hangszer gyűjteményhez is 

Narin

Ma demó napot tartottunk. A demó napnak az a rövidítése, hogy digitális edukációs múzeumi óra. Ennek a demó napnak az a célja, hogy játékosan tanulhassunk.

Már nagyon vártam ezt a demó napot. Sok jó dolgot csináltunk ma. Érdekes témájú videókat néztünk és ehhez kérdőíveket kellett kitöltenünk. Láttunk videókat pl.: a Leskowsky Hangszergyűjteményről, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátogatóipari Múzeumról, Jocó bácsi vetélkedőiről, vagy a Magyar Nemzeti Múzeumról. De a felsoroltakon kívül más érdekes videókat is láthattunk. Nekem kifejezetten a Leskowsky Hangszergyűjteményről és egy bűvészről szóló videó tetszett a legjobban. Nekem nagyon érdekes volt, hogy megismerkedhettem azzal, hogy miből készülhet egy hangszer. De nagyon érdekes volt a hangszerek hangzása is. A világhírű bűvészről szóló videóban megismerkedhettünk a bűvész életútjával. Szegény sorsú gyermekből lett világhírű bűvész. A videóban néhány bűvésztrükköt is láthattunk.

Nekem nagyon tetszett ez a mai nap. Remélem, majd többször is csinálhatunk ilyet. Ez szerintem tényleg egy nagyon jó és érdekes nap volt. 

Ivett

2020. május 18-án DEMÓ napot tartottunk az osztállyal. Erzsi néni az osztályfőnöki csoportba feltöltötte a linkeket amin keresztül videókat kellett megnézni és feladatokat kellett kitölteni. Voltak mindenféle feladatok Learningapps, kvíz, redmenta. Egy bevezető videót kellett megnézni először. Majd utána a Jocó bácsi vetélkedői című linket kellett megoldani és abba a linkbe volt a redmenta teszt ahol sok érdekes kérdésre kellett válaszolni. Nekem ez volt az egyik kedvencem ezen a napon. Aztán egy olyan videót kellett megnézni ahol bemutatott a bácsi néhány hangszert és játszott is rajtuk. Itt az volt a feladatunk, hogy a videóból ki kell írni 10 állatot, ami elhangzott. Szóval nagyon oda kellett figyelni. Utána 3 kis videót kellett megnézni, ami a Pilvax kávéházról szólt. A feladatunk az volt miután a videókat megnéztük Learningapps-en meg kellett oldani, hogy mit csináltak a kávéházban, hogy viselkedtek stb. A 4. link a Magyar lovagkorról szólt. Ahol egy néni elmondta nekünk, hogy hol találjuk a feladatokat, hogy célszerűbb kitölteni őket. Ez a néni a Magyar Nemzeti Múzeum dolgozója szóval sok érdekes dolgot mesélt nekünk a múzeumról. Az 5. linknél játékosan lehetett tanulni még hozzá kahootozni lehetett. Én is kipróbáltam a kahootot és nagyon sokat lehetett tanulni még hozzá játékosan. A 6. linknél a Reptárról volt szó, ami Szolnokon található. Sok különböző repülőgépet lehetett látni. Ez volt a másik, ami nagyon tetszett ezen a napon. Nekem ez a nap nagyon tetszett és tanulságos volt. De jobb lett volna, ha oda az iskolába jöttek volna el.   

Márk

Nekem az tetszett a legjobban amkor a hangszereket mutatták be.

Mert nagyon érdekes volt és talán már egyszer jártam ott.

De akkor még kisebb voltam, de nagyon izgalmas volt most is.

A kedvenceim a nagy kűrtök voltak szívesen ki is próbálnám.

 Ákos

Örültem neki, hogy megtartottuk ezt a napot a járvány ellenére.

Igazából nekem mindegyik tetszett, de ha választanom kell akkor a repülőgépeket választom.

Én szívesen megnézném a sasos repülőgépet.

Azért a zenés is jó volt csak furcsa volt, hogy nyúlból csináltak dudát.

Joci bácsinál is jó volt mert nem volt olyan nehéz a kvíz.

Az is jó volt amikor a kvízbe kellet mozogni és megnézni a tankot.

Az is tetszett benne, hogy részletesen elmondták a tudni valókat.

Meg én mindig kíváncsi voltam az ilyen nagy vadászrepülőkre.

Nagyon élveztem ezt a mai napot és ez jobb volt mintha tanultunk volna órák szerint. 

Balázs

8 órakkor elkezdődött a Demó nap. A DEMÓ nap jelentése Digitális Edukációs Múzeumi Órák.

Először bejelentkeztünk az osztályfőnöki csoportba. Ekkor megbeszéltük, miket fogunk csinálni ezen a napon. Az első videó a beköszönésről szólt. Ebben a videóban részletesen elmagyarázták, hogy miről lesz ma szó és, hogy mit hol találunk. A második videóban Jocó bácsi feladatait és videóját csináltuk meg. Itt kaptunk nyolc darab linket különböző témákról. (Kártya Metró Versenyló Bélyeg Tank Békéscsaba Vasarely Trianon). Legvégül egy feladatlapot kellett kitölteni, amire 30 percünk volt. A harmadik téma Leskowsky Hangszergyűjtemény. Ebben a részben kettő darab videót néztünk meg. Ezekben a videókban 10 darab állat hangzott el és nekünk ki kellett írni ezeket az állatokat. (itt nem volt kvíz). A negyedik a Magyar Kereskedelmi múzeum és Vendéglátóipari múzeum volt. Ez a régi kávéházról szólt. Pontosan arról, hogy mekkora volt és hogy miért jártak oda ilyen sokan. Ehhez a részhez egy Learningaps ?es feladatokat kaptunk. Az ötödik téma a Magyar Nemzeti Múzeum volt. Ez igazából magáról a Múzeumról szólt. Ehhez is Learningaps-es feladatok voltak. A hatodik téma a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum volt. Ehhez sajnos sem videó nem volt sem a KAHOOT nevezetű vetélkedő nem működött. És az utolsó, azaz a hetedik téma, ami nekem a legjobban tetszett REPTÁR ? Szolnoki Repülőmúzeum volt Ehhez volt egy viszonylag hosszú videó, de annyira lekötött, hogy úgy tűnt mintha egy nagyon rövid videó lett volna. Mint minden feladathoz ehhez is kaptunk egy kvízt.

Nekem nagyon tetszett ez a nap! Biztosan sokat dolgoztak rajta, hogy mi ezt megnézhettük. Köszönet érte!  

Gergő

8 órakor elkezdődött a DEMÓ nap. Én már nagyon vártam és izgatott voltam. Rengeteg új dolgot tanultam, úgy, hogy észre sem vettem . A hat múzeum közül a legjobban a Jocó bácsis kvíz és a hangszeres bemutató tetszett, de a learningapps-os feladatok is nagyon érdekesek voltak. A legtöbb feladatot sikerült hibátlanul vagy egy – két hibával megoldanom. Amiből a legtöbbet tanultam az a hangszeres bemutató volt. Nem is gondoltam volna, hogy egy helyen ennyi hangszer van. Nekem ez a mai nap nagyon tetszett izgalmas és nagyon érdekes is volt. Remélem jövőre is lesz egy ilyen múzeum látogatásra sor, de akkor már nem virtuálisan, hanem élőben.  

Nóri

Bajainé Bischof Erzsébet
osztályfőnök

A 6.c német nyelvű beszámolója az alábbi linken érhető el: Online-Museumsbesuch

További cikkek